Marathonschaatsen

MARATHON SCHAATSEN

Thom van Beek 2e in Utrecht

A.s. zaterdag op de Haagse Uithof gaat Thom van Beek wederom in het leiderspak van start. Ook heroverde hij het witte pak voor het jongere klassement. Thom nam na de eerste drie gewonnen tussensprints, welke na 15 ronden plaatsvinden, zelf het initiatief om vol gas door te rijden. Hij kreeg 5 rijders mee en pakte na zware inspanning één ronde voorsprong op het peloton. Later sloten nog drie rijders aan. Na 55 ronden vindt dan de 2e tussensprints plaats. Thom nam ook hier gelijk het hazenpad. Echter het peloton was alert In de finale ging het tussen Thom en concurrent Evert Hoolwerf (nr 26). Helaas kwam Thom enkele centimeters tekort om winnaar te worden. 2e dus. Cristiaan Schouten finishte in de heksenketel van het sprintende peloton als 35e. Johan Bakker gaat iedere week beter rijden. Hij kwam als 23e over de streep. Bij de dames won Irene Schouten voor Janneke Ensing en Foske Tamar van der Wal. Eline Bennis en Zoey van den Bosch werden niet geklasseerd. Bij de Topdivisie won wederom Garry Hekman voor Bob de Vries en de Italiaan Fancesco Francolini.

A.s. zaterdag is de Haagse Uithof de piste voor de marathon rijders. Start 1e divisie om 18.00 uur met Thom van Beek (nr. 72) Cristiaan Hoekstra (nr.76) Thijs Smets (nr.50) en Remco Schouten (nr.99) voor GroenHartSport en Johan Bakker (nr.1) voor Team Sport 2000 Stehmann. De dames Topdivisie start om 19.30 uur met Eline Bennis (nr.60) en Zoey van den Bosch (nr.43) voor Mastermind. Om 20.30 uur gaat de Topdivisie van start waarbij speciaal uw aandacht voor Team Uithof met Ruud Aarts, Sandor Stuut, Timo Verkaaik, Leander van der Geest, Eric Jan Kooiman en Marcel van Ham.

Uiteraard verwachten wij vele supporters en schaatsliefhebbers om onze kanjers aan te moedigen.