Verslag Stompwijk92 1 – Indus 67 1

Verslag Stompwijk ’92 1 – Indus ’67 1

Na de lekkere broodjes, gesponsord door Hans en Daniëlle Disseldorp, soldaat gemaakt te hebben, waren de dames klaar voor de derde zaalwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Indus ’67, een team dat bovenaan meedraait in het klassement. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden, met de d-jeugd (team van de week) en hun pannen en deksels, moet dat wel goed komen!

balsponsor Tom JansonMarieke weet met hetzelfde kunstje als 2 weken geleden de score te openen, het begint meteen goed. De dames van Indus weten wel mee te gaan in de score, via een sprongschot vanaf de linker opbouw wordt het de eerst volgende aanval 1-1. En even later een penalty tegen vanwege een verdedigingsfout: 1-2. Marieke maakt de gelijkmaker, samen met Manja weet zij de score weer iets op te krikken. Het blijft gelijk op, want Indus schiet ondertussen 2 penalty’s in het net en Jona krijgt een 2 minuten tijdstraf. In ondertal weet Indus uit te lopen naar een 5-6 voorsprong via een break out. Amanda staat goed te keepen, maar deze zat er goed in. Het tweede deel van de eerste helft wordt er door Indus steviger verdedigend waardoor de kansen bij Stompwijk soms net niet lukken. Hier en daar had een vrije bal gegeven mogen worden maar de scheidsrechter laat het spel doorgaan. De dames van Indus hebben een lastig aanvallend spelletje, ze spelen vrij dicht op de verdediging en geven veel korte passes. Zo kiezen ze er vaak voor om met 2 cirkels te spelen, wat aanpassen is voor de Stompwijkse verdediging. Bij een 8-10 stand weet Amanda een vrije doelkans van de rechter hoek van Indus te keren, ze komt goed uit haar doel en de nummer 4 weet niet wat ze er mee aan moet. Vijf minuten voor rust maakt Leonie een sprongschot dat de lange keepster weet te vangen, nummer 8 is snel weg en scoort vliegensvlug een break. Net voor de rust is het aanvallende spel van Stompwijk verzwakt en weer komt er een break out voor Indus die zit: 9-13. Maar daar is Claire! Vanaf de rechter hoek weet zij al draaiende haar verdedigster de passeren en knalt de bal in het net. Gelukkig weet ze even kort erna ook het net weer te vinden, dit keer van uit een sprongschot.

Met een 11-13 achterstand start de tweede helft. Jennifer weet vanaf de linker hoek de bal tussen de benen van de keepster in het doel te krijgen: 12-13. Indus scoort de aanval er na meteen ook vanaf de linker hoek en weer is er een achterstand van twee punten. Marieke en Jennifer (wéér tussen de benen van de keepster!) zorgen voor een gelijke stand. Ondertussen heeft de verdediging van Indus door dat Cynthia aanvallend flink wat vaart en kracht gebruikt. Ze proberen haar vroeg aan te pakken en dit zorgt voor een aantal harde confrontaties. Cynthia weet knap het hoofd koel te houden en gebruik te maken van de situatie. Zo speelt ze meerdere speelsters vrij en krijgt Marieke door de opengetrokken verdediging meer ruimte om te passeren. Bij een stand van 22-18 komt Indus pas weer tot scoren en er is nog maar 15 minuten te gaan voor het laatste fluitsignaal. Claire en Jona vinden beide het net en Indus weet via de linker hoek en midden opbouw te doen: 24-21.

Met een verschil van 3 punten krijgt Jona voor de tweede maal een 2 minuten tijdstraf. Indus profiteert hiervan en maakt meteen 2 doelpunten. Daarna volgen enkele zeer spannende minuten… Amanda weet een penalty te houden en Indus mist een volgende penalty. De dames van Stompwijk komen meer en meer op gang: Claire en Marieke zorgen weer voor een voorsprong van 3 punten. Met nog geen drie minuten te gaan laat Indus weer van zich spreken: 26-24. Door een overtreding op Marieke mag Demi een penalty nemen die er net aan in stuitert. Er worden nog twee sprongschoten geblokt en de allerlaatste paar secondes komt Demi vrij voor het doel door een snelle break. De keepster weet deze helaas nog net te keren.

Balsponsor Tom Janson schilder- en wandafwerking heeft een zeer spannende wedstrijd kunnen aanschouwen.

 

Volgende week zondag spelen de dames uit tegen Snelwiek 2, om 13.00 uur in sporthal Asterlo (Asterlo 10, Rotterdam).