Vrouw Actief

droomdekentjes 2droomdekentjes 1

VrouwActief                            

Droomdekentjes

Afgelopen dinsdag hadden we een bijzonder interessante avond van het Droomdekentjes team (Marie José en Anja) uit Moerkapelle. Droomdekentjes zijn prachtig gekleurde dekentjes voor kinderen die ernstig/chronisch ziek zijn en behoefte hebben aan een droomplekje. Het dekentje kan hen troost bieden, zodat ze even worden afgeleid van pijn en verdriet.  Ze worden op aanvraag gemaakt met het favoriete onderwerp van het kindje, maar ze worden ook gewoon geschonken aan o.a. het Sophia ziekenhuis. Die kiezen dan kinderen uit die het zwaar hebben. De kinderen halen veel steun uit hun dekentje, dat blijkt ook uit de reacties die het team terugkrijgt.

Elke maand komen een 20-tal dames (vrijwilligsters) in Moerkapelle bij elkaar om stofjes uit te wisselen en de dekentjes te maken. Ze maken verschillende maten, gelang de leeftijd van het kind en gebruiken uitsluitend katoen en fiberfill om het goed wasbaar te houden.

`De droomdekentjes’ zijn een onderdeel van De regenboogboom. Dit is een landelijke stichting die op meerdere locaties Droomdekentjesteams heeft.

U kunt zelf ook een droomdekentje aanvragen voor een ernstig ziek kindje uit uw omgeving op www.droomdekentjes.nl      

En u kunt altijd helpen door leuke lapjes aan te leveren, of kleine spulletjes te kopen die de dames fabriceren om de droomdekentjes te kunnen bekostigen. Na de koffie hebben wij zelf ook naald en draad ter hand genomen om een bijdrage te leveren aan de dekentjes.  

 

Anja Halverhout