Blesruitermenners bijna “kopje onder”

blesruiters 2blesruiters 1

Blesruitermenners bijna “kopje onder”

Hoewel het activiteitenprogramma van de Blesruiters voor 2013 erop zit weerhoud het een groot aantal menleden er niet van om van “tijd tot tijd” eigen activiteiten te ondernemen. Een ritje over het strand is bij een aantal blesruitermenners een geliefde bezigheid. Vanaf het najaar tot het voorjaar is het strand, de gehele dag, vrij toegankelijk voor ruiters en menners en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Afgelopen zondag was het weer zover, een aantal menners toog richting  Wassenaarseslag, de grote parkeerplaats daar, zo vlak bij het strand, is een ideale vertrek locatie. Vooraf wordt altijd even op internet naar de waterstanden gekeken, zo rond 14.00 uur zou het “laag water” zijn, maar om op tijd weer terug te zijn werd er om 11.00 uur gestart.

Met een zwak tegenwindje reden we richting Katwijk, een mooi breed strand maar, door het zakkende water, veel “zandbanken”. Op terugweg met een zonnetje in het gezicht en de wind in de rug ging het van zandbank tot zandbank. Bij een grote oversteek waagde Nico de Haan en ondergetekende de oversteek en dat bleek een beetje te overmoedig het was dieper dan we dachten dus snel weer omgekeerd maar dat ging niet zonder een paar stevige natte voeten.

Op de foto Nico die al weer uit het water “opdook”.

Niet zeuren dus, “eigen schuld dikke bult”. Op de parkeerplaats natuurlijk gezellig samen een “bakkie” met dit keer een heerlijke zelfgebakken kruidcake van Sonja de Jong, die er in ging als koek en dat zorgde voor een gezellig  einde aan een sportieve strandrit.

Ab Spaan