Meerhorstloop

meerhorstloop

Meerhorstloop

Een vast punt in de agenda van menig loper in de regio is de Meerhorstloop in Stompwijk. Op de eerste zondag van 2014 wordt deze alweer voor de dertigste maal georganiseerd. De loop is min of meer voort gekomen uit een initiatief van een jeugdvereniging, Oase, die het wel wat leek om een hardloopwedstrijd te organiseren. Dit was tijdens de opkomst van het recreatief hardlopen. Voor die tijd was het vooral een serieuze wedstrijdsport. Maar vanaf begin tachtiger jaren, onder andere gestimuleerd door successen van Nederlandse wegatleten als Gerard Nijboer, Jos Hermes en Tonnie Dirks, werd het hardlopen een volkssport.

Dit wordt nu de eerste loopgolf genoemd.

Het initiatief van de Oase werd over genomen door enkele leden van toen nog Stompwijkse Boys, en verplaatst naar de eerste zondag van het jaar, om het gat van de winterstop van de voetbal te vullen. Later is de organisatie deels overgenomen door mensen van loopgroep de Trein, maar nog steeds onder de vlag van nu Stompwijk ‘92. Dat dit wel goed gevallen is mag blijken. Na meer dan 30 jaar, er zijn enkele jaren uit gevallen door de weersomstandigheden, trekt het nog steeds elk jaar honderden lopers naar Stompwijk. Dit ondanks de toegenomen concurrentie van andere lopen in de omgeving, maar natuurlijk ook dankzij de enorme toename van het aantal lopers.

Graag nodigen we alle lopers weer uit om tussen alle grote loopevenementen ook nog eens de rust van een kleine loop te ervaren. Alle tijd en ruimte om in te schrijven, wat te drinken en om te kleden,  onderweg alleen het ruisen van de wind en de cadans van je eigen voeten en ademhaling, en misschien de verrassing dat er binnen de drukke randstad toch nog zo iets mogelijk is.

 

Vanaf zondag 5 januari 10 uur bent u welkom in de gastvrije kantine van Stompwijk ‘92.

Om 11.30 uur start het programma met de jeugdlopen over een kleine 2 km.

Vanaf 12 uur wordt er gestart met de trimlopen over 5, 10 en 15 km, steeds met 5 minuten pauze tussen de starts.

 

Voor elke deelnemer is als gebruikelijk weer een herinnering, en op de startnummers worden ook nog leuke prijsjes verloot.

 

Verdere informatie is te vinden onder het kopje evenementen op www.stompwijk92.nl

                                                      

Graag tot 5 januari, Tino Verburg