30ste Meerhorstloop in 2014

meerhorstloop 2

30ste Meerhorstloop in 2014

De 30e Meerhorstloop staat weer voor de deur. De eerste zondag van het nieuwe jaar staat in Stompwijk weer in het teken van hardlopen. Wij nodigen alle lopers en supporters weer van harte uit deze dag naar Stompwijk te komen. De veranderingen van het afgelopen jaar zijn goed bevallen, en het programma  zal dit jaar ongewijzigd blijven.

De 10 km blijft net als de afgelopen jaren, als populairste onderdeel, het zwaartepunt van de dag. Daarnaast kan gekozen worden uit 5.5 km, of voor de liefhebber van langere afstanden 15 km. Traditioneel word om half 12 gestart met de jeugdloop over 1.9 km. De overige afstanden gaan vanaf 12.00 uur van start. Vooral voor de dames op de 10 km is er een mooie uitdaging het parcoursrecord aan te vallen. Dit is vorig met een tijd van net onder de 38 minuten scherp neer gezet. Maar ook op de andere afstanden staan er mooie richttijden om je in vast te bijten. Maar of de omstandigheden weer net zo gunstig zijn als het afgelopen jaar moet weer afgewacht worden.

In samenwerking met loopgroep De Trein biedt Stompwijk ‘92 weer gastvrijheid aan de lopers en loopsters uit de weide omgeving om de nieuwjaarskater weg te lopen. We hopen ook alle leden van de vereniging, zij het als deelnemer dan wel als vrijwilliger te mogen verwelkomen op ons sportpark.

De vrijwilligers die de afgelopen jaren actief zijn geweest zullen weer benadert worden, maar daarnaast roepen we ook iedereen op die aan dit leuke evenement hun steentje willen bijdragen zich te melden. Ieder jaar vallen er weer gaten die opgevuld moeten worden. We bieden een gezellige en nuttige besteding van deze eerste vrije zondag na de feestdagen.

De verzorging om de loop heen is in goede handen van de vele vrijwilligers en medewerkers van Stompwijk ‘92 en staan vanaf 10 uur klaar om u te ontvangen. We hopen er met zijn allen van dit 6e lustrum weer een mooi loopevenement te maken. Alles vind weer plaats vanaf sportpark De Meerhorst, Klaverblad 13 te Stompwijk. Voor verdere informatie en route gegevens verwijs ik graag naar www.stompwijk92.nl. De routes zijn ook op te vragen via

www.afstandmeten.nl

Tot 5 januari

 

Tino Verburg