Marathonschaatsen, Thom van Beek wint in Groningen

MARATHON SCHAATSEN

THOM VAN BEEK WINT IN GRONINGEN

In het hoge noorden van ons land op IJsbaan Kardingen in Groningen won Thom van Beek zijn 4e wedstrijd op rij. Met meters voor kwam hij aan de streep van de massa sprint. Niemand lukte het om één ronde voor te pakken. De eindzege van de KPN cup 1e divisie, met nog drie wedstrijden voor de boeg, kan hem nauwelijks ontgaan. Ook het jongeren klassement (witte trui) lijkt nu al binnen te zijn. Voor het ploegen klassement is de strijd nog niet gestreden. Hoewel aan kop met de punten kan deze trofee de ploeg nog ontglippen. Als deze prijs ook binnen komt is alles gewonnen wat een ploeg kan winnen. Wat zeer uitzonderlijk is. Christiaan Hoekstra werd 18e in deze snelle wedstrijd. Gemiddeld 44.3 km per uur. Johan Bakker werd 45e.

Bij de dames won Irene Schouten nipt voor Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal. Huisman is nu weer leidster in het klassement.

Zoey van den Bosch was weer fitter als de laatste weken. Ze reed de wedstrijd, heel verstandig, niet helemaal uit.

Bij de Topdivisie won Garry Hekman die zijn overwinning opdroeg aan de overleden Sjoerd Huisman. 2e werd Crispijn Ariens voor Simon Schouten. Bob de Vries blijft koploper in het klassement.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Tilburg. Start 1e divisie 18.00 uur, dames 19.30 uur en de Topdivisie 20.30 uur. Daarna vertrekt het peloton naar de Oostenrijkse Weissenssee voor twee GrandPrix wedstrijden en het ONK natuurijs. Daar is ook een ploegenachtervolging en een criterium.

Aad de Haas