VrouwActief, Cliniclowns, de kracht van een lach

Vrouw Actief, CliniClowns, de kracht van een lach

Dat was de rode draad die afgelopen dinsdag door de hele avond liep. Mr. Harry Kleywegt vertelde ons aan de hand van beelden alles over het werk van de CliniClowns. Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stress verlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach. De CliniClowns bezoeken niet alleen de zieke kinderen in ziekenhuizen maar treden ook een aantal keren per jaar op in een circustent voor zieke kinderen en hun ouders. Ook staat er in veel ziekenhuizen een interactieve Speelkoffer, waar zieke kinderen mee kunnen spelen als de clowns er niet zijn. Zij organiseren ook veel evenementen zoals een theatershow of een concert. CliniClown wordt je niet zomaar, na een strenge selectie moet je ook nog een speciale opleiding volgen. In de pauze konden we bij een kraampje verschillende producten kopen ten bate voor de CliniClowns, zoals knuffels, paraplu’s, doosjes tissues, pennen enzovoorts. Ook kwam zijn collega Kim met een collectebus rond, na telling was de opbrengst van de hele avond, ruim € 200,-.

We vonden het een hele interessante avond en wisten niet dat er zoveel bij komt kijken.

Wilt u er ook meer van weten kijk dan op www.cliniclowns.nl, waar je ook donateur kunt worden.

Annie van Rijn