VVZZ Zaalvoetbaltournooi

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014 

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Na een korte tussenstop mochten de deelnemers afgelopen zaterdagavond weer hun kunsten vertonen binnen de lijnen van de Stompwijkse voetbaltempel. Terwijl de kachel in de ouderwets gezellige kantine lekker werd opgestookt en het buiten guur en vooral erg nat was, begonnen we vroeg aan een lange avond top zaalvoetbal van de bovenste plank. De eerste wedstrijd leverde gelijk al een verrassing op. De zeer ervaren Witte Condors dachten zich soeverein te kunnen plaatsen voor de finaleavond door een tweede overwinning te boeken. Vlietbewoner Ryan Lansbergen van NOAD kaapte echter vlak voor tijd de drie punten weg voor de neus van de Witte Condors door heel koel het winnende doelpunt tegen de touwen te werken. In de daaropvolgende wedstrijd liet ’t Dreamteam zich ook verrassen. Na 1-3 voor te hebben gestaan, was het Frank Paalvast van Leipe Loetjes die, door twee keer te scoren en het geven van een niet te missen voorzet, de wedstrijd deed kantelen. Hoewel de drie punten uiteindelijk naar de Leipe Loetjes gingen, plaatsten beide teams zich al wel voor de finaleavond. Wat toen volgde was een wedstrijd van zeer hoog niveau. De jonge talenten van IB Vestmannaeyjar namen het op tegen de Broekies: een mix van ervaren rotten, jonge sprankelende talenten en een zeer talentvolle dame. Enrico Geus, zo’n beetje de Pelé van Stompwijk op het moment, zorgde mede dankzij zijn twee doelpunten voor een overwinning van IB Vestmannaeyjar. Twee wedstrijden verder plaatste Van Rijn Transport zich ook al voor de finaleavond door weer een monsterscore te noteren. De teller stopte nu bij negen doelpunten. Leuk is hierin om te vermelden dat acht van de negen doelpunten door een Van Rijn werden gescoord. Vervolgens herstelde de Hatseflatsers zich goed van de nederlaag twee weken geleden en maakte korte metten met Marbenti. Daarna volgde de wedstrijd van Dennis Soonius. Mede dankzij zijn vier doelpunten, noteerde ook Wilgenhof een grote uitslag en is ook al bijna zeker van plaatsing. Over grote uitslagen gesproken. ZZ spande de kroon, door maar liefst elf keer te scoren. Na drie wedstrijden heeft ZZ in totaal zesentwintig doelpunten gescoord. Niet gek is het dan ook dat twee spelers van ZZ het topscorersklassement aanvoeren; Jos Olyhoek, eerste, met tien doelpunten, gevolgd door Jordy Keij met negen treffers. ZZ zal gezien deze feiten op de finaleavond een geduchte tegenstander zijn, wellicht een angstgegner of misschien wel titelkandidaat, we gaan het zien. Na ZZ kwam de regerend kampioen, F.C. Benson, in actie. Ook in deze wedstrijd was er voor F.C. Benson geen vuiltje aan de lucht en ook zij plaatsten zich tezamen met hun poulegenoot Beatz, na een mooie overwinning verderop de avond, voor de eindronde. Rond de klok van kwart over negen leken we even terug te gaan in de tijd van de Romeinen. Henk de Vriep kreeg te maken met een Romeinse nederzetting. Freddy had besloten zich voor geen cent te geven en bouwde een hechte defensie. Vele schoten werden er gelost door het leger van Henk de Vriep op het doel van ridder Guus Vincenten. Met elke spier in zijn lijf, lukte het Guus om de schoten te keren van een ontketend Henk de Vriep. Het plan van Freddy leek te slagen, maar het was uiteindelijk Spartacus, Mike v/d Nouweland, die de hechte defensie en ridder Guus Vincenten verslagen achterliet. In de wedstrijd daaropvolgend zinde The Vlietteam op een revanche op het debacle van twee weken geleden tegen ZZ. Na twee weken achter gesloten deuren in een trainingskamp vertoefd te hebben, was het resultaat, door twee doelpunten van Bas de Jong en Patrick Luk, deze avond wel bevredigend. Door deze overwinning plaatste The Vlietteam zich bovendien voor de finaleavond. Aan het eind van de avond kreeg Orion een flinke tik te verwerken en moet aankomende zaterdag alle zeilen bijzetten om zicht te plaatsen voor de eindronde. Als laatste van de heren mocht de verrassing van twee weken geleden, Clare Valley Gold STARS, aantreden tegen de Toko. Ook in deze wedstrijd bleek de geoliede machine niet te sputteren. Met sprankelend, snel en effectief samenspel moest ook  de Toko zijn meerdere erkennen en staat Clare Valley met één been in de finaleavond. Wie verder wel al met twee benen in de finaleavond staat, zonder te hoeven spelen, is Team O’Neill. Daardoor komt het totaal aan al geplaatste teams op acht. Bij de dames is het finaleschema al bekend. De nummer één in de poule speelt de eerste halve finale tegen de nummer vier uit de poule, de nummer twee speelt haar halve finale tegen de nummer drie uit de poule. Na zaterdagavond is de nummer één al reeds bekend. Pietertjes won zijn tweede wedstrijd op rij mede dankzij twee doelpunten van Yelka Osse en manoeuvreerde zich in een mooie uitgangspositie. En dit alles in hun nieuwe tenue.

Komende zaterdag vallen de beslissingen. Het wordt weer ouderwets nagelbijten tot laat, nee niet voor de buis, het gebeurt allemaal in sporthal de Meerhorst, daar moet u zijn! Het belooft weer een historische voetbalavond te worden en natuurlijk wordt er aan het eind van de avond geloot, ook dit is iets om naar uit te kijken. Het lot van de aan de finaleavond deelnemende teams ligt namelijk in handen van Amanda Bakker en Tamara Loof, onze charmante toernooidames, zij zullen het finaleschema op een spectaculaire manier samenstellen. Komt dat zien, tot zaterdag!

 

Uitslagen 3e speelronde 25 januari:                                                                   Programma 4e speelronde 1 februari:        

NOAD – Witte Condors                                           2-1                                         17.30-17.55 Wilgenhof – Witte Condors                 

Leipe Loetjes – ’t Dreamteam                                 4-3                                         17.55-18.20 Henk de Vriep – Marbenti                               

IB Vestmannaeyjar – De Broekies                           3-2                                         18.20-18.45 Suriprofs–Clare Valley Gold STARS   

Revenge of Boe! – Epiladies                                   1-1                                          18.45-19.10 Orion – De Broekies                                      

Staat ’t bier koud – Van Rijn Transport                    0-9                                         19.10-19.35 Revenge of Boe! – Pietertjes                         

De Hatseflatsers – Marbenti                                    7-4                                         19.35-20.00 De Hatseflatsers – Freddy                                 

Wilgenhof – TZN                                                    8-1                                          20.00-20.25 TZN – NOAD                                                 

ZZ – Nosneb C.F.                                                  11-2                                         20.25-20.50 De Toko – De Leyens                                      

F.C. Benson – F.C. Kip                                            4-1                                         20.50-21.15 VVVS – 3x Niks                                     

Freddy – Henk de Vriep                                          0-1                                          21.15-21.40 Staat ’t bier koud – F.C. Faas                          

The Vlietteam – Team Vet-er-aan                            4-1                                        21.40-22.05 The Limit – IB Vestmannaeyjar                  

Orion – The Limit                                                   1-4                                        22.05-22.30 Team O’Neill – Van Rijn Transport                   

F.C. Skrrrt – Beatz                                                 1-3                                         22.30-22.55 F.C. Benson – F.C. Skrrrt                          

SJZ dames – Pietertjes                                           0-4                                         22.55-23.20 Team Vet-er-aan – Nosneb C.F.                 

Clare Valley Gold STARS – De Toko 5-1