VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Klokslag 17.30 uur werd er afgefloten voor een zenuwslopende avond. Er waren nog acht plaatsen bij de heren beschikbaar voor de finaleavond, maar daar moest wel voor geknokt worden. Wilgenhof had zijn zenuwen in de eerste wedstrijd het best in bedwang en won door een doelpunt van Richard van Marwijk zijn derde wedstrijd op rij. Wilgenhof plaatste zich hiermee voor de finaleavond, net als Henk de Vriep, die in de wedstrijd daarna ook zijn derde overwinning van dit toernooi boekte. Ook Clare Valley Gold STARS maakte geen fout en verraste dit keer Suriprofs. Benieuwd zijn we naar de verrichtingen van dit team op de finaleavond, het schijnt bij de bookmakers storm te lopen. We gaan het zien aankomende zaterdag. Daaropvolgend stond een echte kraker genoteerd. Orion en de Broekies moesten in hun poule des doods in een onderlinge strijd uitmaken wie mocht deelnemen aan de finaleavond. In een heetgebakerde wedstrijd trok Orion, mede dankzij twee doelpunten van Jorrian Hendriks, uiteindelijk aan het langste eind, ondanks een doelpunt van Chelsea Disseldorp voor de Broekies, toch wel één van de vrouwelijke verrassingen dit toernooi. Over vrouwelijke verrassingen gesproken, de wedstrijd daarna kon er wel eens een worden. Revenge of Boe! wilde heel graag een goede uitgangspositie creëren met betrekking tot de halve finales. Het begin was dan ook voortvarend. Manouk ’t Mannetje bracht haar team zelfs op voorsprong. Maar Pietertjes, hun tegenstander, raakte niet in paniek en zocht naar mogelijkheden. De strijd was hevig. Boe! dacht alle speelsters van Pietertjes goed geanalyseerd te hebben, maar toen kwam in eens als een duveltje uit een doosje Rosa v.d. Salm, ontsnapt uit de dekking, alleen voor de keepster van Boe! en maakte beheerst de gelijkmaker. Daarna schroefden beide teams het tempo nog eens op en het winnende doelpunt kon aan beide kanten vallen, maar weer was het Iris Sweere die al voor de tweede keer dit damestoernooi haar team Pietertjes naar de overwinning schoot. U zult begrijpen dat we uitkijken naar de eerste halve finale van de dames, een kopie van de zojuist besproken wedstrijd. Na dit spektakel moesten de Hatseflatsers afrekenen met Freddy voor directe plaatsing. Na een vroege achterstand, was het wederom Frank Willemse die een belangrijke rol speelde voor de Hatseflatsers door twee keer te scoren en daarmee het vonnis voltrok over Freddy.

In de daaropvolgende wedstrijd mocht NOAD(zie foto), met een supportersachterban dat in heel de randstad te horen was, zijn examen afleggen. Met al een overwinning op zak en gunstige uitslagen in de rest van hun poule, hadden deze vrolijke gasten onder leiding van Lee van Leeuwen(staand uiterst rechts) en hun topscorer Ryan Lansbergen(staand tweede van rechts) één punt nodig. En dit punt werd luidkeels binnengehaald door wie anders dan Ryan Lansbergen. Naast spannende, leuke, hartstochtelijke wedstrijden en een zeer gezellige sfeer in de kantine waren er ook twee dieptepunten. Twee teams kwamen namelijk niet opdagen vanwege blessures en vonden dit een reden om hun tegenstander respectievelijk de Toko en F.C. Benson alleen bij de aftrap achter te laten. Gelukkig waren er teams bereid een extra wedstrijd te spelen, zodat het spelplezier voor beide teams toch nog gewaarborgd was. Het mocht de pret en gezelligheid echter niet drukken. Ooit wel eens een geweldige 0-0 gezien? In sporthal de Meerhorst kan zelfs een 0-0 hilarisch zijn. De wedstrijd tussen VVVS en 3x Niks gaat de boeken in als het duel om de middencirkel. Strijd op elke cm2, passie en onuitputtelijke werklust zorgde voor een echte titanenstrijd en dit bewijst dat een wedstrijd niet altijd een overwinnaar behoeft te hebben, het was een genot om naar te kijken. Het laatste team wat zich nog kon plaatsen was het team met de meest moeilijke naam IB Vestmannaeyjar. Onder leiding van Enrico Geus maakte IB Vestmannaeyjar geen fout en liet The Limit met lege handen achter. Hierdoor waren de zestien teams bekend en kon er geloot worden bij de heren. Amanda Bakker en Tamara Loof, onze toernooidames, waren speciaal gevraagd om deze loting tot een goed einde te brengen. Het lot van de teams lag dus in hun handen. Een zucht ging door de kantine, hartkloppende deelnemers konden bijna de spanning niet meer aan. De dames zorgden uiteindelijk voor een verrassend schema, de deelnemers kunnen hun borst natmaken. Hieronder kunt u het complete programma aanschouwen. Het draait echter niet alleen om strijd tussen de lijnen aankomende zaterdag. Dacht u dat u het Holland Heineken House alleen in Sotchi kunt bezoeken? Fout gedacht! De kantine van de Meerhorst zal aanstaande zaterdag 8 februari omgebouwd worden tot een waar Holland Heineken House. Verder zullen er in de zaal een aantal spectaculaire voetbalshows gehouden worden. Wat deze speciale gasten met een bal kunnen, dat houdt niemand voor mogelijk, dit mag u niet missen! Naast deze voetbalshows zal Soufiane Touzani, een balvirtuoos bij uitstek, de prijsuitreiking doen in samenwerking met onze toernooidames Amanda en Tamara, die natuurlijk op deze avond niet zullen ontbreken. Spanning, sportiviteit, ongelooflijke acties, uitermate gezelligheid en een zinderend slot. De ingrediënten van een avondje uit om nooit meer te vergeten. Tot zaterdag!

 

Uitslagen 4e speelronde 1 febr.:                                                                                        Programma finaleavond 8 febr.:

Wilgenhof – Witte Condors                       1-0                                                                      Achtste finale heren:

Henk de Vriep – Marbenti                        4-1                                                                     17.30-17.45 1 De Hatseflatsers – NOAD                

Suriprofs – Clare Valley Gold STARS         1-3                                                                     17.45-18.00 2 ZZ – Leipe Loetjes                  

Orion – De Broekies                                3-2                                                                     18.00-18.15 3 Clare Valley Gold – ’t Dreamteam 

Revenge of Boe! – Pietertjes                    1-2                                                                    18.15-18.30 4 Vestmannaeyjar– Team O’Neill

De Hatseflatsers – Freddy                       3-1                                                                    18.30-18.45 5 De Toko – Van Rijn Transport

TZN – NOAD                                          1-1                                                                    18.45-19.00 6 F.C. Benson – Orion                         

De Toko – De Leyens                             5-0                                                                     19.00-19.15 7 The Vlietteam – Henk de Vriep        

VVVS – 3x Niks                                     0-0                                                                     19.15-19.30 8 Beatz – Wilgenhof

Staat ’t bier koud – F.C. Faas                  7-1                                                                     Kwartfinale heren:

The Limit – IB Vestmannaeyjar                0-3                                                                    19.30-19.50 I            Winnaar 1 – Winnaar 2

Team O’Neill – Van Rijn Transport            5-2                                                                    19.50-20.10 II           Winnaar 3 – Winnaar 4

F.C. Benson – F.C. Skrrrt                        5-0                                                                     20.10-20.30 III          Winnaar 5 – Winnaar 6

Team Vet-er-aan – Nosneb C.F.              3-2                                                                     20.30-20.50 IV           Winnaar 7 – Winnaar 8

Voetbalshow:

20.50-21.05 Voetbalshow Bjorn Boes

Halve finale dames:

21.05-21.25 1 Pietertjes – Revenge of Boe!                                                                                                                                                      

21.25-21.45 2 Epiladies – SJZ dames                                                                                                                                             

Voetbalshow:                                   

21.45-22.00 Voetbalshow Achmed Tarhouchin                                                                                   

Halve finales heren:                                                            

22.00-22.20 VV Winnaar I – Winnaar II                            

22.20-22.40 ZZ Winnaar III – Winnaar IV       

Finale dames:                                 

22.40-23.05 DA Winnaar 1 – Winnaar 2                                                                                                                                     Voetbalshow:                                                      

23.05-23.20 Voetbalshow Soufiane Touzani                           

Finale heren:                                                       

23.20-23.45 HE Winnaar VV – Winnaar ZZ                                      

Prijsuitreiking: 23.45 uur