Marathon schaatsen

 Afgelopen zaterdag werd in Zweden op het Runnmeer bij Borlänge onder barre omstandigheden de 2e wedstrijd van de Grand Prix verreden. Slecht tien rijders wisten de wedstrijd geheel te volbrengen. Jouke Hoogeveen won met overmacht voor Simon Schouten en Bart Mol. Bij de dames won Mariska Huisman voor Carla Zielman en Foske Tamar van der Wal. Thom van Beek was ook aanwezig op het Zweedse meer. Hij stapte verstandig halverwege af om zich te sparen voor de komende wedstrijden. a.s. Zaterdag in Heerenveen de 15e wedstrijd om de KNSB cup. Start om 18.00 uur 1e divisie, 19.30 uur dames en 20.30 uur Topdivisie. Zondag 23 februari wordt op FlevOnice de 3e wedstrijd van de Grand Prix verreden. Deze wedstrijd is in plaats van de afgelaste wedstrijd van 9 februari. Daarna maandag 24 februari de finale van de 1e divisie op de Coolste baan van Nederland namelijk in het Olympisch stadion. Start om 21.30 uur met o.a. Thom van Beek, Johan Bakker en Cristiaan Hoekstra. De finale van de Topdivisie en dames is op donderdag 27 februari ook op de Coolste baan. Dan wordt vrijdag 28 februari, zaterdag 1 maart en zondag 2 maart het NK sprint en langebaan verreden in Amsterdam op de Coolste baan. Ook hiervoor heeft Thom zich geplaatst. Vrijdag wordt de 500 meter verreden, zaterdag de 5 km en zondag 1500 meter en de 10 km. Volgens de site van de KNSB zijn alle kaarten al uitverkocht.

 

Aad de Haas