Marathonschaatsen

MARATHON SCHAATSEN

THOM VAN BEEK WINT IN HEERENVEEN

Het Oostenrijkse en Zweedse avontuur heeft Thom van Beek niet uit zijn ritme gehaald wat betreft wedstrijden winnen op kunstijs. Wel een verademing, dat mooie snelle ijs in Heerenveen zei hij na afloop. Al vroeg in de wedstrijd pakte Thom met Jordy Hardink en Derk Abel Beckeringh één ronde voor. Ploegmaat Thijs Smets kwam hem te hulp door zich uit het peloton te laten zakken om zijn maat naar voren te sleuren Voorwaar een prima actie. Wel moest hij telkens aan de bak om uitlooppogingen te elimineren. In de slotfase reed van de wedstrijd reed hij met een enorme demarrage weg bij zijn twee rivalen en won met grote voorsprong. Dit was zijn zesde overwinning dit seizoen. Cristiaan Hoekstra is momenteel in topvorm. Hij probeerde diverse keren één ronde voor te pakken wat niet mocht lukken. In de slotfase reed hij weg van het peloton met nog 6 ronden te gaan was dat iets te lang om de 4e plaats te bemachtigen. Johan Bakker werd 42e. Bij de dames won Elma de Vries voor Danielle Lissenberg en Yvonne Spigt. Het lukte Zoey van den Bosch niet om de wedstrijd uit te rijden. Bij de Topdivisie reden zeven rijders naar één ronde voor. Met de eindsprint van het peloton kwamen 2 rijders mee met de sprinters deze bleven ook voor. Winnaar werd Jan van Loon voor Mats Stoltenberg en Jochem Uitenhoven. Timo Verkaaik werd 4e. Op FlevOnice werd afgelopen zondag de 3e wedstrijd van de Grand Prix verreden. Garry Hekman won bij de heren en Mariska bij de dames.

Volgende wedstrijden maandag 24 feb. op het ijs van het Olympisch stadion de finale van de 1e divisie. Donderdag a.s. de finale van de Dames en Topdivisie heren. Ook in het Olympisch stadion. Dan vrijdag, zaterdag en zondag het NK allround met deelname van Thom van Beek

 

Aad de Haas