Marathonschaatsen

coolste baan

Marathonschaatsen

Tom van Beek winnaar in Amsterdam

De laatste wedstrijd om de KPN cup voor de 1e divisie werd vorige week maandag op de Coolste baan in Amsterdam verreden. Honderden recreanten hadden het ijs behoorlijk beschadigd. Gaten in het ijs waardoor diverse valpartijen. Maar ook hier was Thom van Beek ongenaakbaar. In de massasprint wist hij, geholpen door zijn trouwe ploegmaats op het juiste moment de versnelling te plaatsen om de wedstrijd te winnen. De 7e overwinning voor de cup plus nog twee gewonnen wedstrijden brengt het totaal op negen overwinningen dit seizoen. Na afloop bij de prijsuitreiking kreeg hij vier keer bloemen en de nodige bekers. 1e bos bloemen voor de winnaar van de laatste wedstrijd, 2e winnaar van het klassement, 3e winnaar jongeren klassement en 4e met de ploeg het ploegen klassement. Naar mijn weten is dit nog maar één keer vertoond in 15 jaar. Vorige week donderdag was de finale voor de Dames en Topdivisie heren. Bob de Vries won de wedstrijd en ook de KPN cup. 2e werd Olympisch kampioen Jorrit Bergsma, 3e Jouke Hooogeven. 4 man had 2 ronde voor. De BAM formatie won het ploegenklassement. Het jongeren klassement ging naar Mats Stoltenborg.

Bij de dames won Carien Kleibeukers voor Lisa van der Geest. De twee rijdsters hadden één ronde voor op het peloton. Mariska Huisman won de KPN cup en Lisa van der Geest voor de 3e keer het jongeren klassement.

Het ploegen klassement ging naar MK Basics.

En dan natuurlijk nog prima prestatie van Thom van Beek op het NK all round afgelopen weekend. Een uitstekend toernooi werd beloond met een 5e plaats in het eindklassement welke hij opbouwde met een 17e plaats op de 500 meter, 10e op de 1500 meter, 6e op de 5 km en 4e op de 10 km. Klasse.

 

Tot volgend seizoen, Aad de Haas