Spannende kampioenswedstrijd Velo F3 – Stompwijk92 F2

F2 kampioen teamfoto.jpg

Spannende kampioenswedstrijd Velo F3 – Stompwijk ’92 F2

Het was afgelopen zaterdag 22 maart erop of eronder voor het nu nog allerjongste handbalteam van Stompwijk ’92. Nadat twee weken geleden de F1 al kampioen is geworden, was het nu de beurt voor de F2 om hetzelfde te gaan doen. En wat is er moelijker dan een echte kampioenswedstrijd te spelen in het hol van de leeuw van de tegenpartij. We speelden tegen het  een na onderste team van de competitie Velo F3 en moesten winnen om de als  tweede geplaatste Velo F4 voor te blijven en wij voelden de hete adem in ons nek. Op papier zouden we deze wedstrijd met enig overmacht gemakkelijk moeten winnen, maar we hielden er sterk rekening mee dat het in zo’n beladen wedstrijd wel eens heel anders uit zou kunnen pakken. Het valt dan toch niet mee het hoofd koel te houden. We begonnen vrij sterk en liepen gestaag uit naar een kleine voorsprong waardoor we met 4-8 voor de rust in gingen.

Het begin van de tweede helft werd spannend. Het lijkt soms wel “Stompwijks” te noemen om te verslappen aan het begin van de tweede helft. Velo F3 wist dichterbij te komen naar 7-8 en nu ging het erom spannen. Gelukkig gingen onze meiden vanaf toen weer scoren en beter verdedigen waardoor we uiteindelijk met 7-12 hebben gewonnen en het kampioenschap hebben binnen gehaald. De spandoeken werden uitgerold en de vele meegereisde supporters haalden opgelucht adem.

De meiden kregen een medaille om en in de kantine van Stompwijk stond de taart, roze Jip en Janneke champagne met roze champagneglazen klaar. Met een oorkonde op zak zijn de meiden enorm gelukkig weer naar huis gegaan.

Goed gedaan hoor meiden: Lucy, Fientje, Famke, Tesse, Amber, Femke, Lisanne en Celine. Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende afsluiting van een mooi, gezellig en vooral sportief zaalseizoen.

Wendy van Steekelenburg