Toerclub Stompwijk start nieuw seizoen

Toerclub Stompwijk start nieuw seizoen

Aanstaande zondag 30 maart staat voor Toerclub Stompwijk weer de eerste clubrit van het nieuwe seizoen gepland. We vertrekken om 9.30u vanaf sportpark de Meerhorst aan het Klaverblad en dan rijden alle groepen hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren.

Na een winter zonder vorst is het voorjaar voor ons gevoel al weken geleden begonnen. Velen konden dan ook de hele winter hun ritjes blijven fietsen en anderen hebben inmiddels ook hun fiets al voor de dag gehaald voor enkele voorjaarstochtjes. Hopelijk kunnen we de eerste clubrit ook met goed weer en veel fietsers rijden. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om zo nodig je fiets van zolder of uit de schuur te halen en banden, remmen en dergelijke na te kijken. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien.

Ook nieuwe/aspirant leden zijn natuurlijk van harte welkom. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Meestal rijden we in 6 of 7 verschillende groepen met ieder hun eigen snelheid. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als op de toerfiets bij de C-groepen. Daar zien we sinds enkele jaren ook de elektrische (trap-ondersteunde) fietsen steeds vaker meerijden. Ook dat is natuurlijk een ideale manier om ontspannen te toeren door de mooiste gebieden en over de leukste fietspaden. Wie zo’n fiets heeft kan dus ook gerust aansluiten en neem dan meteen je buurvrouw/-man of een vriend(in) mee.

Ter introductie kun je eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub. Wacht niet te lang, want het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijker.

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Ook zijn dit jaar enkele nieuwe bestemmingen opgenomen. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 4 mei en de avondvierdaagse is dit jaar van 8 t/m 11 juli. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen. Zo kan eenieder dit seizoen weer lekker op de fiets genieten van de omgeving en tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2014 vind je ook in deze Dorpsketting.

De groepsindeling is dit jaar onveranderd en als volgt:

* De A1 onder leiding van Arno van Rijn

* De A2 met Arie v. Mullem en Aad Switzar

* De A3 met Nico Fakkel en Martien van Veen

* De B waarbij Jaap de Jong de kar zal trekken

* De C1 met Annie van Rijn als captain

* De C2 met Cock van Santen en Fried de Jong

Tot slot nog wat huishoudelijke mededelingen:

We verzamelen OP het parkeerterrein van sporthal Meerhorst. Er is ruimte genoeg, dus houdt de weg vrij voor het overige verkeer!

Bij de start vertrekken de groepen één voor één. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2, enz.;

In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis”, is het motto;

Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!

Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen (binnenband, plakspullen enz.);

Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;

Iedereen op een racefiets draagt een deugdelijke fietshelm;

Hou je aan de aanwijzingen die de wegcaptain geeft. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf;

De groepen worden liever niet groter dan ± 16 personen, daarboven wordt er gesplitst;

Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting en op onze website aangekondigd.

Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer! Verdere informatie over onze toerclub kun je vinden op onze website. www.toerclubstompwijk.nl

Arno van Rijn

 

Toerkalender wordt geplaatst in Dorpsketting van volgende week