Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Volop zon en een lekkere temperatuur. Beter kun je een nieuw seizoen eigenlijk niet beginnen. Na een winterstop zonder echte winter waren velen weer enthousiast om de zondagochtendritten te beginnen. Het was dan ook een drukte van jewelste bij de sporthal. Wel viel op dat mede door de drukte nog heel wat fietsers op de weg stonden opgesteld. Daarom vragen we de vroege vogels voortaan wat verderop op de parkeerplaats te verzamelen zodat ook de laatkomers er nog bij kunnen.

Om half 10 klonk het startsein zodat de A1 als eerste vertrok en de andere groepen al snel volgden. We reden met een ruime boog via Boskoop en Waddinxveen richting het Rottemerengebied. Over de boulevard van Nesselande en daarna langs de Rotte naar de koffiestop. Tijdens een lekke-banden-stop konden sommigen nog even de nieuwe fiets van Ronald van dichtbij bewonderen en bleken er nog meer soortgelijke  plannen in de groep. Dat is altijd weer goed voor de moraal. Op de terugweg gingen we om de roeibaan heen opnieuw richting Waddinxveen en via het Bentwoud terug naar Stompwijk. Na zo’n 80 km waren we weer terug.

Arno van Rijn

Wat een prachtige fietsdag!

En zo`n 75 andere fietsclub-leden dachten dat waarschijnlijk ook! Ik vermoed dat het een record aantal is voor de eerste clubrit. Met veel animo gingen alle groepen naar restaurant Meerenbos langs de Rotte in Bleiswijk. Via Zoetermeer reden wij met z’n 12en, inclusief Ria uit Zoeterwoude die voor het eerst met ons mee fietst, op de nieuwe brug af over de Zoetermeerse Rijweg. Van een afstand is het een beetje lelijke roestige brug, maar het ziet er van dichtbij best nog wel mooi uit. Zo ook het prachtige uitzicht over de akkers van o.a. de Driemanspolder. Langs de rijksweg naar het kassengebied bij Bleiswijk en kwamen we onverwachts uit op nieuwe wegen daar omheen die weer uitkwamen op de Groendaalseweg. Dan is het nog maar een klein stukje en is het restaurant al in zicht. We waren zeker niet de eerste maar op de terrassen aan het water is plek genoeg. De C2 (9) zaten er al, ook met een introducee uit Voorburg. Al gauw kwam Cees v.d. Meer bij de tafeltjes langs en vertelde hoe het met hem was. Hij was met Mar en Jolanda naar de koffietent gefietst maar het viel hem nog helemaal niet mee. Zijn gezondheid laat nog te wensen over en hij is nog steeds niet de oude. Het personeel liepen het vuur uit hun sloffen voor al die fietsers en andere zonaanbidders. Zodoende moesten we even wachten tot iedereen de koffie gehad had. Onze terugweg liep naar Moerkapelle en daar was het even zoeken naar de weg die naar het Bentwoudpad leidt. Bij de Benthuizerplas haakten de Zoetermeerders af en later bij het Geertje Ria en ik. Half 1 was ik thuis had ik er ruim 40 km op zitten en was de kop van het fietsseizoen er weer af.

Annie van Rijn

De B vertrok met z’n 10-en (8 man/2 vrouw) voor de Bleiswijktocht, de opening van het seizoen. Frans Oliehoek was onze gastrijder. Wat een verschil met de seizoensopening van vorig jaar. Toen stonden er, onder noordpool omstandigheden, 11 TC-bikkels aan de start, elk dik aangekleed en met ijsmutsen op. Dit jaar was er een grote opkomst bij elk van de groepen, waarvan velen al in korte broek!

Voor foto’s, zie het binnenkort te verschijnen clubblad. Jaap reed vanaf de start een nieuwe route, o.a. door een park aan de rand van Zoetermeer en door Oude Leede. Toen we op het fietspad aankwamen waarlangs mega bloempotten staan, kwam ik weer op een beetje bekend terrein. Aangekomen op de Rotte-dijk was het nog een klein stukje. De teller stond op 40 km toen we bij de koffiestop “Meerenbos” arriveerden. Alle groepen kozen voor een plekje op het zonnige terras of op de boten. De familie Van der Meer (Cees, Mar en Jolanda) zat al op het terras op ons te wachten. Gezellig! Het leek wel of de bestelde koffie, kopje voor kopje in Colombia gehaald moest worden, het duurde mega lang. We hadden het tweede bakkie pas rond twaalf uur. De route terug, ging weer via de standaard route. Op de terugweg vertelde Ted de Haas dat hij, met ingang van volgende week, getransfereerd is naar de A3. Om ca. half een reden we weer Stompwijk in. Omdat ik toch al laat was heb ik bij familie, op TV, een stuk Feyenoord-Go Ahead gekeken (einduitslag 5-0, met o.a. een doelpunt van Lexie) Hierna weer thuis in Leiden met 80 km op de teller.

Hans Heemskerk

 

Aanstaande zondag 6 april rijden de A en B naar ‘t Schielicht bij De Zweth. Voor de A is dat 75km en voor de B 65km. De C gaat naar de koffietent in de duinen bij Wassenaar voor een rit van 45km. We vertrekken om 9.00u vanaf de parkeerplaats bij de sporthal.

Arno van Rijn