Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Voor een zondag ergens halverwege april was het afgelopen zondag opnieuw een prima dag om op de fiets te stappen. Weliswaar een stevige westenwind, maar zonnig en rond een graad of 13. Zo’n 62 fietsers dachten er ook zo over en verzamelden om 9.00 uur voor een rit naar het Westland.

De A1 vertrok met 11 man via het Wilsveen en Ypenburg naar Delft. Deze keer geen nieuw lid, maar wel 2 nieuwe fietsen in de groep en dat trekt natuurlijk bekijks. Iedereen wil dan wel even voelen en zien wat er allemaal op zit. Langs de Gaag en een stukje langs de Maasdijk kwamen we weer bij de wielerkantine in Honselersdijk. Jaap zat er al met de B en even later kwam ook de A2 binnen met een man of 13. De A3 hebben we niet gezien, maar volgens Strava hebben ze na een rondje via ’s Gravenzande ook de kantine gevonden.

Na de koffie stond er één met een lekke band. Niet iedereen had dat door, dus toen er 3 na een paar km lang omkijken constateerden dat de rest nog steeds niet in aantocht was keerden ze maar om. We waren precies weer terug bij de kantine toen de klus geklaard was en de terugtocht alsnog aangevangen kon worden. Via De Lier en langs de andere kant van de Gaag reden we naar Midden Delfland met vooral wind in de rug. Daardoor waren we ondanks de ruim 90 km toch nog mooi op tijd terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 5-en (3 mannen/2 vrouwen) naar Honselersdijk. Ondanks het zonnige weer, helaas veel wegblijvers. Heen hadden we weinig profijt van de NW-wind. Via een mooie route arriveerden we na ca. 34 km, bij de kantine van de wielervereniging WWV, die al vol in bedrijf was. Jaap haalde vijf koffie voor, u leest het goed, totaal € 5,00 en die smaakte ons nog prima ook. Ook de andere groepen arriveerden al snel. Onder de koffie zagen we de WWV-renners, in hun wedstrijden op de wielerbaan buiten, de naam hoog houden: Westland Wil Vooruit. Wat een snelheden. Op de terugweg hadden we de wind vaker in de rug. Weer terug in Stompwijk stond de km-teller op 65 km. Thuis in Leiden stond de teller op 90 km.

Hans Heemskerk

 

De C-groepen

Met zijn negenen fietsten we vandaag naar café “De Bonte Haas” in Wateringen. Het was fris en het eerste stuk reden we met wind tegen. Via het Duinwaterpad naar de Vliet en alsmaar door naar de Hoornbrug. We kozen toen voor de makkelijke route via de W. Churchilllaan, maar het was er wel een met oponthoud door de vele stoplichten. Bij een van de stoplichten riepen ze “lek” voor een zachte band van Loes. Maar we konden hem nog gewoon oppompen. Gelukkig haalden we de koffietent, die tevens fietscafé is en werd hij nog weer even opgepompt met een “echte” fietspomp. De koffie werd vlot geserveerd door een dorpsgenoot en onderhand genoten we van de mooie en gezellige gelegenheid, die vorig jaar nog gesloten was vanwege een verbouwing. Bij het 2e bakkie kwam de andere C-groep (8) pas, die een flink ommetje gemaakt hadden via Delft. Wij vertrokken weer na nog wat extra lucht in de fietsband en namen een vertrouwde weg via `t Haantje naar `t Delftse Hout, waar we te maken kregen met een wedstrijdloop. Dus even links rijden en bij het Virulypad waren we ze weer kwijt. Het was goed fietsweer en we hadden nu geregeld zon en meewind. Even verderop kwam Jaap met zijn groepje ons voorbij en reden wij een stuk dezelfde weg. Maar wij reden via het Balijbos naar de hoge brug over de rijksweg en door het Westerpark naar Stompwijk. Daar aangekomen om ±12.30 uur met ruim 45 km en zelfs de band van Loes hield het zolang uit!

Annie van Rijn

Aanstaand weekend is het Pasen en dan rijden we de clubtocht dus op 2e Paasdag. De A (75 km(?)) en B (70 km) vertrekken dan om 9.00 uur voor een rit naar (Paas)Haastrecht. De C vertrekt meteen daarna naar De Zweth en rijdt ongeveer 50 km.

Omdat er volgende week geen Dorpsketting is nu ook alvast de aankondiging voor het weekend daarna. In het Koningsdagweekend staan er namelijk 2 ritten op de kalender.

Op Koningsdag (zaterdag 26 april) rijden de A en B het jaarlijkse rondje Haarlemmermeer. Voor de A is dat 105 km en de B snijdt een stuk af en rijdt 85 km. Vertrek is om 8.30 uur!

Zondag 27 april rijden alle groepen de tulpentocht naar Lisse. Voor de A is dat 80 km, de B rijdt 70 km en de C 55 km. Vertrek is dan nog één keer om 9.00u, uiteraard allemaal vanaf de sporthal aan het Klaverblad