Genieten op Koningsdag 2014

Genieten op Koningsdag 2014

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst Koningsdag gevierd in Stompwijk en dat werd meteen een dag waarop alle kinderen van Stompwijk en hun ouders ontspannen konden genieten van alle activiteiten en natuurlijk het prachtige weer. De optocht ging al vroeg van start vanaf Elmeco en werd voorafgegaan door de koets van Piet Turkenburg met daarin Jetty Noordzij en haar man. Vanwege de vele activiteiten die zij de afgelopen jaren heeft georganiseerd voor het Dorpshuis, viel haar de eer te beurt om tijdens de aubade de vlag te hijsen. Voor Jetty was deze rondrit helemaal bijzonder omdat zij de volgende dag ook nog eens haar 70ste verjaardag zou vieren, ze is dus precies op dezelfde dag jarig als koning Willem-Alexander en dat is nog eens heel toevallig. Een speciaal dankwoord voor onze fanfare Juliana is hier op zijn plaats aangezien zij het Wilhelmus tijdens de aubade speelden nadat zij de avond ervoor hun eigen ‘Koningsnachfeest’ hadden gehouden in het Blesse Paard.

Het thema van de optocht was dit jaar ‘Stripfiguren’ en daar konden de kinderen wel iets moois van maken. De jury had een moeilijke taak, maar wist er toch een paar speciale prijswinnaars uit te halen, zo waren er prijzen voor: Kevin Knebel & Frank Dapper voor hun gevangeniswagen, Daphne van Dijk als Lucky Luuk op haar stalen ros,  ‘Mega Mindy ‘ Schuurmans , Thomas Suyten en Tom & Eva Noordermeer met hun Suske en Wiske wagen.

Ondertussen stonden op het sportveld de vrijwilligers bij de onderdelen klaar voor het spellencircus. De oudere kinderen gingen meteen fanatiek aan de slag om zoveel mogelijk punten bij elkaar te halen en dat terwijl de kleintjes lekker zaten te kleuren, geschminkt werden, een glittertattoo kregen of konden grabbelen in de prachtige Hollandse Grabbeljurk van Carla Oudshoorn. Zo was er voor ieder kind wel iets leuks te vinden en daar genoten de ouders weer van.  Na afloop werden de punten opgeteld en kregen de volgende kinderen een prijs voor het spellencircus:

 

 

Meisjes t/m 4 jr

Meisjes 9-12 jr

Jongens 5-8 jr

1. Melani Oudshoorn

1. Evi Overdevest

1. Ridvan Bonalan

2. Roos van den Bos

2. Fien v. d. Arend

2. Aiden van Santen

3. Jailey van Poeteren

3. Kim Ammerlaan

3. Ben Hoogendoorn

Meisjes 5-8 jr

Jongens t/m 4 jr

Jongens 9-12 jr

1. Sophie Overvliet

1. Lars de Jong

1. Leroy van Abswoude

2. Daphne van Dijk

2. Mees v.d. Bos

2. Falco Zandbergen

3. Isis van Es

3. Sem Luk

3. Daan Koot


Tijdens de Oranjelunch was wel duidelijk waarom de kinderen graag bleven eten want de hele ochtend werd er reikhalzend uitgekeken naar de bungeejump trampoline die voor hen door ‘Set in Motion’ was klaargezet. Dat wilde natuurlijk niemand missen, vanaf kwart voor één werden er nummers op de handen van de kinderen geschreven zodat iedereen wist wanneer hij/zij aan de beurt was. Soms moest er lang gewacht worden maar ze hadden het er graag voor over en er was ruimte genoeg om te voetballen, touw te trekken of te springen op het springkussen. Uiteindelijk waren er zelfs een aantal volwassenen die de verleiding niet konden weerstaan en ook de bungeejump trampoline op gingen om salto’s en andere capriolen uit te halen. Het Oranjecafé draaide op volle toeren dankzij de gezellige muziek van Alfons en zo werd de eerste Koningsdag een heerlijke dag voor groot en klein.

Om zo’n dag te doen slagen hebben we hulp gehad van vele mensen die wij als Oranjevereniging hiervoor graag willen bedanken. Onze dank gaat uit naar het barpersoneel van de kantine, de vele vrijwilligers bij de spelletjes en de Oranjelunch, Piet Turkenburg en onze mannen Paul, Jos, Louis, Ed en Peter. Zonder de financiële ondersteuning van onze sponsors kunnen wij deze dag niet organiseren, dus ook voor hen hulde voor hun sponsoring. Wij hopen dat wij volgende jaar wederom op hun hulp kunnen rekenen aangezien wij dan van de gemeente geen enkele financiële ondersteuning meer ontvangen.

Programma voor Bevrijdingsdag

Op maandag 5 mei starten we om 9 uur met de viswedstrijd aan de Waterviolier, een half uur later kunnen alle creatieve kinderen zich melden voor een heus schilderatelier in de kantine. Aan het eind van het ochtendprogramma mag je je eigen creatie uiteraard mee nemen naar huis. Zorg dat je oude kleding aantrekt want het zou zonde zijn als er per ongeluk verf op je goede kleding komt. Daarna gaan we met z’n allen een paar rondes Bingo spelen.

9.00   uur  Viswedstrijd aan de Waterviolier
9.30   uur  Schilderatelier in de kantine
10.30 uur  Kinderbingo
13.30 uur  Rommelmarkt in de sporthal, de zaal gaat open om 13.00 uur.

Voor slechts € 3,50 kan iedereen een tafel huren voor deze middag (opgeven bij Hélène van de Bosch tel. 06-81175018 of per mail 

helenevandenbosch@hotmail.com).

Er zijn nog een paar prijzen van de optocht en het spellencircus niet opgehaald, deze kunnen ook bij Hélène rond etenstijd worden opgehaald. (Meerlaan 1)

Stichting Oranjefeesten Stompwijk