KBO

DSC_8884

Katholieke Bond van Ouderen  Stompwijk

Op donderdag 19 juni hadden we het uitje van onze KBO.

De rit ging naar Hilvarenbeek, waar we naar het kermismuseum gingen. Het werd een hele leuke ochtend, waarin we verrast werden door spelletjes, een heerlijke Brusselse wafel met slagroom, een suikerspin, poffertjes en popcorn. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de heren en de dames zorgden voor de lekkernijen. Het geheel was prima verzorgd en we werden aangenaam bezig gehouden. Opa Bos won zelfs de prijs van de beste danser en won een hond “geen echte hoor”.

 Hierna gingen we naar boven, waar de lunch werd geserveerd, hierbij   bevonden we ons in het draaiorgelmuseum. Schitterende draaiorgels stonden er. De lunch was trouwens prima verzorgd. Er was klein winkeltje waar je nog oude sunlight zeep kon kopen “goed voor kramp in de benen” en kaneelstokken, lolly’s e.d.

Na dit alles reden we naar het chocolade atelier Van Noppen in Ridderkerk. Wij keken eerst naar een film waarin wij konden zien hoe de oorsprong van de cacao was. Zeer arbeidsintensief en voor velen van ons een hele nieuwe wereld.

De heer van Noppen heeft ons allerlei chocolade nieuwtjes verteld en ons laten zien hoe je een bonbon maakt. Er was uiteraard ook een winkel met allerlei chocolade artikelen, w.o. ook een chocolade likeur en die was lekker.

En toen kregen we ook nog een prima diner in het partycentrum “Jaap de Graaf” , waarna we voldaan en moe weer terug naar huis gingen.

Al met al een hele gezellige dag.

 

Nel van der Zwan (namens het bestuur)