Toerclub Stompwijk

meijepad

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden er + 35 fietsers aan de start. De regenbui die rond half acht viel heeft sommige fietsers doen besluiten om niet te gaan fietsen. Voor de A groepen stond vandaag “het kopje van Bloemendaal” op het programma. Voor de B en C groepen was de bestemming De Meije.

De B groep vertrok met 6 man en 1 vrouw richting De Meije. Op de heen weg maakten we een klein ommetje om een regenbui te ontwijken. We fietsten via Aarlanderveen naar Nieuwkoop. Vanaf het Zuideinde in Nieuwkoop loopt een mooi maar zeer smal fietspad dwars door de Nieuwkoopse plassen, het Meijepad. Via dit pad bereikten we als eerste groep, café “De Halve Maan”.  Het team van vriendelijke serveersters bracht ons al snel het eerste bakkie koffie. Even later arriveerde de C groep met 9 fietsers. De terugweg ging door de Meije. Dit is een slingerweg met veel mooie oude boerderijen. Met enige tegenwind maar geheel droog kwamen we met bijna 70 kilometer op de tellen weer in Stompwijk aan. Zondag 6 juli gaat de A naar Haarzuilens voor een rit van 100km. De B gaat dan naar Snelrewaard (85km) en de C naar ‘Camping de Wippert’ voor een rit van 55km. Vertrek is steeds om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Jaap de Jong

Zondagochtend, het was vervelend wakker worden, want de regen viel met bakken uit de hemel. Maar ja, aangezien ik vorige week ook al niet gefietst had, wilde ik toch graag mijn stalen ros deze week wel bestijgen. Met lange mouwen shirt aan en regenjack voor de zekerheid mee, stond ik netjes aan de start. Het lange mouwen shirt kon direct uit, want het was warm genoeg.

We waren met 2 dames van de C1, de C2 met 7 personen. We reden richting Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, etc. Heerlijk zonnetje, geen spatje regen meer gehad. Beetje jammer voor de thuisblijvers, maar ja….. Uiteindelijk kamen we in De Meije aan, waar we in het zonnetje een heerlijk kopje koffie dronken. Na een pauze van ongeveer een half uurtje braken we op en reden wij richting Bodegraven, Boskoop, Zoetermeer. Met 67,60 km op mijn teller, was ik om ongeveer 12.30 uur weer thuis.

Trees van Velzen