Geert Onderwater wint de barre strijd

Geert Onderwater wint de barre strijd

Vorige week waren de vluchten afgelast in verband met het slechte weer. Deze week gingen de twee vluchten wel door. De eerste jonge duiven wedstrijd van het jaar stond op het programma. Doordat het afgelopen zaterdag slecht weer was in België werd de vlucht uitgesteld naar zondag. Op zondag was het weer in België wederom niet goed genoeg om de duiven de vrijheid te geven. De jonge duiven werden dus terug naar de lokalen gebracht, de wedstrijd ging dus weer niet door. De oude duiven hadden een vlucht vanuit het Franse Sens. Ondanks het slechte weer in België kregen de oude duiven wel op zaterdag om 12.00 uur de vrijheid.

De wedstrijd werd een barre strijd en de duiven hadden veel moeite om de weg snel naar huis te vinden. De duif die het beste met deze omstandigheden kon omgaan was de twee jarige blauwband doffer (12-516) van Geert Onderwater. Deze duif deed dit met een gemiddelde snelheid van 67 kilometer per uur. Achttien minuten later was het de jaarling doffer(13-571) van v. Seggelen/Wolvers die als tweede arriveerde. De derde plek was voor de drie jaar oude duivin (11-940) van Comb. v. Leeuwen. 

 

Uitslag 12-07                                                                                       Tussenstand

1: G. Onderwater                          10                                                      1: Comb. van Leeuwen    134

2: Seggelen/Wolvers                       9                                                      2: Seggelen/Wolvers       128

3: Comb. v. Leeuwen                      8                                                      3: Hilgersom-Tijssen        126

4: J. van den Bosch                        7                                                      4: W. v. Benten                97

5: Mevr. Luk/Vork                          6                                                       5: J. van den Bosch         91               91                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           6: W. van den Bosch                      5                                                       6: W. van den Bosch        88

7: W. v. Benten                             4                                                       7: G. Onderwater             72

8: Hilgersom-Tijssen                      3                                                       8: Mevr. Luk/Vork            71

 

Emiel Hilgersom