Toernieuws Toerclub Stompwijk

Het was zondagochtend druk op het Klaverblad. Om 8.30 uur vertrokken alle groepen met veel deelnemers/-neemsters, alleen de B had een klein groepje. Voor alle groepen stond op deze zonnige ochtend Weteringbrug op het programma.  

De B vertrok met z’n 6-en (5 mannen/ 1 vrouw) naar Weteringbrug. Aad de Haas was onze gastrijder. Jaap reed voor de heenreis een mooie nieuwe route, door o.a. Alphen, Ter Aar, Bilderdam en Leimuiden. Bekende plaatsen uit andere ritten echter nieuw in de context naar Weteringbrug. Het fietsen ging deze keer bij mij niet op souplesse maar op noeste arbeid. Gelukkig hadden we op het laatste stuk langs de Ringvaart voor de wind. Aangekomen bij het café “IJs de Jong” stond er 40 km op de teller. Het gezellige bruine café liep, naast de vaste gasten, stijfvol met de TC-groepen. Toch zat iedereen snel aan de koffie en (deels) appelgebak. De terugweg met meest voordewind ging o.a. langs de Braassemermeer. Om 12.15 uur weer thuis in Leiden met 80 km op de teller.  

Hans Heemskerk


De C-groepen

Wederom een mooie dag om te fietsen, er stonden dan ook 56 fietsliefhebbers klaar bij de sporthal. Zij werden ook allemaal verwacht bij het bruine Café IJs de Jong in Weteringburg. De C1 reden met zijn 11en, inclusief het nieuwe lid Aad Bennis. De C2 reden met zijn 8en. We reden via Zoeterwoude naar de brug van Koudekerk en de Lage Waard waar we verderop het pad door de polder namen. Een heel mooi pad (Batelaan) waar we eigenlijk maar weinig fietsen. We hadden veel tegenwind en paste het tempo daar op aan. Via Woubrugge naar Rijnsaterwoude en daar werden de plannen veranderd om daar het pontje te nemen naar Oude Wetering. Mooie gelegenheid om de jasjes uit te doen, want van fietsen krijg je het toch wel warm! Hoewel de thermometer nog maar 15° aangaf en het nog bewolkt was hoopten we toch dat de zon nog tevoorschijn zou komen. Nog een klein stukje en we waren bij de koffietent, waar al verschillende groepen zaten. Wij namen plaats in de serre. We moesten even geduld hebben, daar hebben wij niet zo`n probleem mee, we hebben altijd wel wat te kletsen (het bekende kippenhok) zodat een ander groepje wielrenners weer het verzoek deed of het wat zachter kon! Voor de terugweg werd er van kopman gewisseld en ging het via Nw. Wetering naar Rijpwetering en namen we het fietspad rechts van de A4. Het ging lekker zo voor de wind zodat er soms niet zo op de snelheid gelet werd. Aan het eind is een klein bruggetje dat vlak voor ons opzij geduwd werd zodat het bootje er door kon, ook wel apart om te zien, het echte handwerk nog! Via Leiderdorp ging het naar Zoeterwoude, waar we om 12.00u aankwamen en er 55 km. op de teller stond. Annie van Rijn  

Ook wij rijden met een aantal C leden mee met de Rabosponsortocht. We verzamelen om 8.30 op het parkeerterrein bij de sporthal.

C2 Groep

Op deze zondagochtend vertrok de C2 groep met 8 fietsers naar Weteringbrug. Het was heerlijk fietsweer en onze route ging dwars door Zoeterwoude, Leiden (singels) langs de Trekvaart, door Warmond en bij de Kaag en Braasem werd de Ringvaart opgepakt. Toen was het nog 8 km voordat wij aan de ronde tafel konden genieten  van onze koffie pauze. De terug route ging door de Roelofarendsveen, waar de kermis werd opgebouwd. Via Hoogmade, Koudekerk a/d Rijn en de Weipoort konden wij gelukkig nog via de Zuidbuurt (aanleg nieuw fietspad) naar huis. Om 12.00 uur klokten wij met 59 km af.

Aanstaande zondag 21 september  is de Rabobank Sponsorfietstocht. Natuurlijk verwacht ik veel fietsers van de TC Stompwijk aan de start om geld bij elkaar te fietsen voor het Goede Doel. Zelf beveel ik Stichting Amigos aan met doelnummer 55. Je mag uiteraard zelf de keuze maken voor wie je wilt gaan fietsen. Meer info over de sponsorfietstocht is te lezen op www.rabobank.nl/rijnstreek en in de dorpsketting van vorige week op blz. 13.  

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot  

De clubrit van zondag 21 september gaat voor de A-groepen naar Maasland voor ongeveer 85km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf de sporthal. De B en C zullen meedoen aan de Rabosponsortocht, maar daar zijn natuurlijk ook de A-rijders welkom.