Cursus Excel voor beginners in het Dorpshuis

Excel: de excellente rekenhulp voor privé- en zakelijke doeleinden.

Cursus Excel voor beginners in het Dorpshuis

Heb je lange adreslijsten die je nu nog op papier bijhoudt? Wil je mooie overzichtjes maken van de resultaten van je kaartclubje? Moet je beroepshalve offertes opstellen en facturen maken? Het computerprogramma Excel is hierbij het perfecte hulpmiddel. Heb je altijd al willen weten wat Excel is, en wat je er allemaal nog meer mee kunt doen? Kom dan naar de cursus Excel voor beginners!

Vorig jaar hebben we aan twee groepen de cursus Excel voor beginners gegeven. De deelnemers waren zonder uitzondering allemaal heel enthousiast over wat je met Excel allemaal kunt doen en de wijze waarop de cursus werd gegeven. Zelfs cursisten die al enige ervaring met Excel hadden leerden tijdens deze beginnerscursus veel bij. Gezien deze positieve reacties starten we met een nieuwe groep.

Tijdens deze cursus maak je op een leuke en laagdrempelige manier kennis met dit prachtige en krachtige rekenhulpmiddel. Na de eerste les kun je al de eerste berekeningen maken! Sjaak van Santen zal je hierin begeleiden.

De cursus zal op 5 dinsdagavonden van ieder 2 uur in het Dorpshuis worden gegeven.

Het programma ziet er als volgt uit:

Les 1 op 18 november van 19:30 – 21:30

         Wat is Excel en wat kan ik ermee?

         Mijn eerste berekening

Les 2 op 25 november van 19:30 – 21:30

          Lijstjes maken en wijzigen

          Sorteren en filteren van lijstjes

Les 3 op 2 december van 19:30 – 21:30

         Hoe maak ik mijn lijstjes mooi en overzichtelijk?

         Afdrukken

Les 4 op 9 december van 19:30 – 21:30

         Uitgebreide berekeningen maken

         Kopiëren van berekeningen

Les 5 op 16 december van 19:30 – 21:30

         Zelf een offerte en een factuur maken

Voor deze 5 avonden zijn de kosten € 75,– incl. lesmateriaal en 2 consumpties. Indien je over een eigen laptop beschikt, is het zeer gewenst dat je deze meeneemt. Hierop dient dan wel Excel 2007 of hoger geïnstalleerd te zijn.

Er is plaats voor 8 cursisten. Voor meer informatie en aanmelding:

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl

Jetty Noordzij: 071-5802634