Gemeente raad kiest voor tracékeuze verbindingsweg

Gemeenteraad kiest voor tracékeuze verbindingsweg

Afgelopen dinsdag, 11 november, heeft de gemeenteraad gekozen voor variant 4H. Met deze variant wordt de verbindingsweg vanuit de kleine Westeinderpolder doorgetrokken tot aan de Tuinbouwbrug en de Dr. v. Noortstraat heringericht (zonder nieuwe damwandconstructie). Aangezien deze variant niet binnen het beschikbare budget valt, zal de gemeente zich inzetten om aanvullende financiering te vinden bij Hoogheemraadschap Rijnland en de Provincie.

Als Adviesraad hebben wij ons erg ingezet door inbreng te leveren in de klankbordgroep, diverse keren bij de commissiebehandelingen in te spreken om aandacht te vragen voor de huidige belabberde infrastructuur en verkeers onveiligheid in het dorp. Daarnaast hebben wij door het organiseren van twee openbare Adviesraadvergaderingen, toelichtingen door de gemeentelijke ambtenaren laten geven aan de eigen inwoners en de aangegeven pijnpunten ingebracht in de vele gesprekken met de ambtenaren.

Wij zijn van mening dat met de aanleg van de verbindingsweg, de dorpskern verkeersluw wordt en weer veilig is om er te fietsen en te wandelen. Het verbreden van de bestemming van het bedrijventerrein van de Meeslouwer en het goed ontsluiten van dit hele tuinbouwgebied, biedt deze verbindingsweg veel economische impulsen binnen het dorp.

Wij realiseren ons echter dat variant 4H, voornamelijk fase 2 van de Verbindingsweg, voor een aantal bewoners van de Dr. Van Noortstraat een forse impact zal geven, daar zij aan de achterkant van hun huis geconfronteerd worden met een weg. Wij onderkennen deze zorg. Dit betekent dat in overleg met de direct betrokken bewoners nagegaan moet worden op welke wijze een voor hen optimale inpassing van de weg kan worden gerealiseerd. Hier ligt een belangrijke taak van de aangestelde omgevingsmanager, de heer De Hoon. Hij zal in samenspraak met de direct betrokkenen een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij het creëren van draagvlak voor dit tracé. Hiervoor zal een klankbordgroep worden opgezet. Mensen uit het gehele dorp worden opgeroepen om hun stem te laten horen en mee te denken over de inpassing van deze weg. U kunt zich wenden tot de heer De Hoon (via alom@home.nl) of via de leden van de Adviesraad (adviesraad-stompwijk@ziggo.nl).

Wij hopen dat we dan gezamenlijk aan de slag gaan voor een goede infrastructuur van Stompwijk!  

Ank van der Poel (secretaris Adviesraad Stompwijk)