Handbalverslag

Stompwijk ’92 DS1 – Hercules DS3

Zaterdag 15 november speelde wij onze 2e thuiswedstrijd tegen Hercules uit Den Haag. Zoals bij iedere thuiswedstrijd was er een bank gereserveerd voor het team van de week, deze zaterdag was dat het E-team. Daarnaast was er vanaf het begin van de wedstrijd al veel publiek aanwezig door de vrijwilligersavond die na afloop van onze wedstrijd zou beginnen. Helaas startte we deze wedstrijd niet compleet, vorige week zondag kreeg Marieke een bal in haar gezicht en zat  zij met een hersenschudding op de bank.

Al het publiek en de aanmoedigingen van de meiden van de E zorgden er voor dat we de wedstrijd sterk begonnen. In de eerste 10 minuten wisten we een 4-1 voorsprong op te bouwen. Aan beide kanten vielen vervolgens weinig doelpunten en wij verloren onze aandacht. Kort na elkaar kregen Jona en Demi 2 minuten waardoor nog maar 4 Stompwijkspeelsters in het veld stonden. Hercules maakte goed gebruik van deze situatie en liep in, 6-5. Gelukkig werd de voorsprong behouden en gingen we met een stand van 9-7 de kleedkamer in.

logo gebr. van Bohemen

De 2e helft werd sterk begonnen, ondanks een 2-minuten straf aan onze kant wist Hercules niet te scoren. Leonie maakte het team weer compleet en wist gelijk te scoren, 13-7. Het midden stond goed te verdedigen waardoor de sterke opbouwer en cirkel van Hercules weinig kansen kregen. Met nog 10 minuten op de klok stonden we met 17-10 voor. Helaas verslapte we de laatste 10 minuten en wist de hoek van Hercules 2 7-meters te versieren, dit maakte de eindstand 18-14. Dus gelukkig weer 2 punten voor Stompwijk. Bij dezen willen wij graag Poeliersbedrijf Gebroeders van Bohemen bedanken voor het sponseren van de bal.