Marathonschaatsen

MARATHON SCHAATSEN

De wedstrijd van afgelopen zaterdag op de IJsbaan Bonte Wever in Assen verliep anders dan de vorige zes. Deze keer niet de mannen van trainer/coach Anema op de hoogste trede. De voormalige Westlander thans wonende in Drenthe werd de slimme winnaar van de wedstrijd. Waar andere de benen stil hielden om kopmannen te laten bijkomen wist Vreugdenhil zijn demarrage te plaatsen en te winnen. 2e werd Garry Hekman voor de Italiaan Franco Francolini. Thom van Beek werd 4e daar waar hij voor zijn kopman heel veel werk had verzet. Bij de dames won Yvonne Spigt die met drie andere rijdsters ontsnapte uit het peloton. Het peloton reageerde te laat om Spigt en Ineke Dedden in te lopen. 3e werd Mariska Huisman die de sprint van het peloton won. Bij de 1e divisie gingen de bloemen deze keer naar de ploeg van Joost Juffermans met een fantastische winnaar Leander van der Geest uit Warmond. 7 rijders pakten na zware inspanning een ronde voor. Van der Geest haalde uit in de laatste 4 ronden. Niemand kon hem nog inhalen. 2e werd Christoffel Hendriks  voor Alex Koopman.Thans staan 3 man van het GroeneHart team aan de leiding in het klassement. Zondag werd op FlevOnice de eerste ploegentijdrit van dit seizoen verreden. Dit is voor de teams van de Topdivisie en de eerste vijf teams in het klassement van de 1e divisie. De ronde afstand bedraagt 3 kilometer Het GroeneHart Team was met 3 man aanwezig hoewel er met zes man gestart mag worden. We misten natuurlijk Christiaan Hoekstra die nog niet hersteld is van zijn aanvaring met een bestelbusje. 1e werd het Team Van Werve met Thom van Beek. Bij de dames won het Team Haardhout.com van Mariska Huisman. Daarna volgde een marathon voor de dames over 40 km. Ook hier won Mariska Huisman de massa sprint. Bij de heren was de afstand 51 km. Hier behaalde Vreugdenhil zijn 2e overwinning dit weekend nipt voor Crispijn Ariens en Bart de Vries. Zoey van den Bosch was in Assen aan de start hoewel niet topfit, reden om zondag niet te starten. Ze finishte in het peloton. Richard Bennis werd 14 bij de Oomscup.

Volgende wedstrijden a.s. zaterdag in Tilburg. Start 1e divisie om 18.00 uur. Dames 19.30 uur en Topdivisie om 20.30.

Aad de Haas