Marathonschaatsen

Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag op de mooie Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg werd de 8e wedstrijd om de KPN cup verreden. Inmiddels halfweg de competitie is het redelijk duidelijk hoe de verhoudingen liggen in het peloton. Bij de 1e divisie is het team GroeneHartSport.nl met ploegleider Joost Juffermans favoriet voor zowel het ploegenklassement als individueel. Het is natuurlijk nog niet gelopen maar toch.

Jan Korenberg die de zaterdag de wedstrijd won bij de 1e divisie heeft zich als een geduchte concurrent ontpopt. 2e werd Stefan Wolfenbuttel en 3e Mark Hortsen. Remco Schouten (GroeneHartSport.nl)) werd 4e. Zes rijders hadden een ronde voor. Christiaan Hoekstra was na 14 dagen gedwongen rust weer van de partij. Het was afzien maar de knie hield het goed en dat geeft moraal voor de volgende wedstrijden. Zowel bij de dames als heren Topdivisie ontbraken grote namen omdat ze in Berlijn de World cup aan het rijden waren, of aan het trainen op Tenerife of ziek. Bij de dames won Foske Tamar van der Wal de massa sprint voor Carla Ketellapper-Zielman en Lisa van der Geest. Met Zoey van den Bosch gaat het elke week beter. Ze finishte als 32e. Bij de topdivisie stonden 43 rijders aan de start. Tijdens de wedstrijd pakten 15 rijders een ronde voor. De Italiaan Fabio Francolini won de eindsprint voor Rick Smit en Jan van Loon. Thom van Beek was ook niet aanwezig maar 20 kilometer verderop de Holland Cup aan het rijden. Hij won de 5 km en werd 4e in het eindklassement.

Volgende wedstrijden: a.s. Zaterdag in Breda start om 18.00 uur 1e divisie Dames om 19.30 uur en Topdivisie heren 20.30 uur. Dan is het voldoende eten en rust nemen en zondag naar Rotterdam ook om de KPN cup. Start 1e divisie om  9.30 uur, Dames om 11.00 uur en Top divisie heren 12.30 uur.

Aad de Haas