Twee voorstellingen in Stompwijk

Twee voorstellingen in Stompwijk

Dubbele Jan met ‘Ik ruik de zee’

Het populaire poppentheater Dubbele Jan treedt deze maand vier keer op bij de Bibliotheek aan de Vliet. Zij spelen de prachtige voorstelling ‘Ik ruik de zee’. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 – 6 jaar.

dubbele jan

woensdag 21 januari         14.00 – 14.45 uur 

De voorstelling ‘Ik ruik de zee’ is gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2015 ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout.

Boer Boris gaat met vakantie en wil alle dieren en spullen uit zijn huis meenemen. Hoe gaat hij dat doen?

Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

Interactieve vertelvoorstelling door Wapperkids

Donderdag 22 januari geeft Wapperkids een interactieve vertelvoorstelling in de Maerten van den Veldeschool in Stompwijk. De voorstelling duurt van 10:30 – 11:15 uur en is bedoeld voor kinderen van 1,5 – 4 jaar.

Wapperkids biedt een nieuwe manier van voorlezen waarbij de kinderen heel actief deelnemen. Je verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en laat kinderen actief deelnemen aan het voorlezen. Het stimuleert horende kinderen om gebruik te maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands. En het vergroot de woordenschat bij de kinderen. Samen gebaren maken is vooral erg leuk!
Tijdens deze voorstelling wordt een aantal favoriete prentenboeken – van de jonge kindjes – of voorleesboeken – van de oudere kinderen – voorgelezen met ondersteuning van gebaren. Wanneer het kan zingen we een liedje dat aansluit bij het boekje. Het is een interactieve voorstelling. Het is dus de bedoeling dat de kinderen en ouders actief meedoen en zo spelenderwijs enkele gebaren leren. Samen gaan we helemaal op in het verhaal. We vallen in slaap als Doornroosje en kussen haar samen weer wakker…!

wapperkids

Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van BoekStart. BoekStart is het landelijke leesbevorderingsprogramma voor ouders en kinderen van 0-4 jaar.

Deelname aan de voorstelling is gratis. Vooraf aanmelden op

www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.