VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015

martijn

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015        

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Spanning en sensatie, strijd en passie binnen de lijnen van sporthal Meerhorst en een loting om even van te slikken. Wat een gedenkwaardige voetbalrijke en gezellige avond was het weer afgelopen zaterdagavond. In veel poules moest er nog gestreden worden voor plaatsing voor de finaleavond. In de eerste wedstrijd was het Richard van Marwijk die Wilgenhof naar de volgende ronde schoot en hiermee Blauwe Duivels, strijdend tot de laatste minuut, met lege handen achterliet.

In de wedstrijd erna liet Phoxy United zien een echte Dark Horse, ook vanwege de zwarte shirts, te zijn. In iedere wedstrijd staat er een andere speler in de schijnwerpers. Nu mocht Pim ten Pierick, drie keer scorend, zijn zeer gewilde krabbel signeren op de Man of the Match Bal. Al met al een team met verschillende verrassende spelers dus. Hoe ver zal dit team komen aanstaande zaterdag?

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de dames. In een aparte damescompetitie is er nog geen sprake van plaatsing voor de finaleavond. In een nieuwe opzet zullen de damesteams ieder zes wedstrijden spelen en uiteindelijk zullen de beste twee teams zich plaatsen voor de finale. Na drie speelronden leek Epiladies niet te verslaan. Totdat Ilse Hogervorst, onze toernooidame melden wij trots, maar liefst twee keer scoorde voor haar Goal Diggers en hiermee verrassend Epiladies versloeg. De poule is weer helemaal open en de piranhas liggen op de loer, iedere deelnemende dame ruikt ineens weer de finale! Dit was later op de avond goed te merken.

Pietertjes moest winnen tegen Revenge of Boe! om aansluiting te houden en roken hun kans, daar Revenge of Boe! belangrijke speelsters misten. Wederom aan de hand van de IJzeren Dame, Yelka Osse, liet Pietertjes deze buitenkans niet liggen. Wij kennen Yelka van het onverschrokken spel. Bijna iedere bal verovert ze, gaat voor in de strijd, houdt het overzicht maar nu lijkt ze ook het doel gevonden te hebben. Met maar liefst drie doelpunten van haar zijde en een treffer van Iris Sweere, was Revenge of Boe! een maatje te klein en steeg Pietertjes naar plaats twee in de poule.

Bij de heren vocht VVVS, altijd strijdend tot op het bot, voor zijn laatste kans tegen het zeer ervaren Vet-er-aan. Er moest gewonnen worden! Een doelpunt was genoeg, maar als de spanning door je lijf giert, je benen verlamd raken als je in een 1 tegen 1 duel verzeilt raakt met de keeper, dan lukt het soms eenvoudig niet om de bal tussen de palen te krijgen. VVVS scoorde uiteindelijk ook niet en was na afloop ontroostbaar. Gelukkig smaakte het bier en de teamschotel na afloop goed en was hiermee het debacle al snel vergeten en waren de tactieken voor de volgende editie al weer in de maak.

Ook in het topscorersklassement blijft het spannend. Ed van Rijn van Van Rijn Transport rook zijn kans. Zijn directe concurrenten scoorden of speelden niet, maar hij wel, maar liefst drie keer en bracht hiermee zijn voorlopig totaal op zeven en is nu leider in het klassement. Rond de klok van negen uur, maakte voetballegende Edwin Develing zijn opwachting bij het sterrenensemble van Team O’Neill.

Zijn DevelingInOranje fanclub, in de vorm van F.C. Faas, mocht met hun held vooraf op de foto met een groot spandoek op de achtergrond. Weer zo’n meesterzet van F.C. Faas, zoals alleen F.C. Faas dit kan. Je held vereren en hiermee de bescheiden Edwin Develing helemaal uit de wedstrijd spelen. Helaas was F.C. Faas vergeten dat er nog een voetballegende binnen de lijnen stond: Edwin Vurens. Dit maal niet scorend maar o zo belangrijk. Een medespeler een voorzet geven die niet te missen is, wat een voetbalgogme. Zelfs Edwin Develing, helemaal verbouwereerd door het mooie spandoek dat keeper, van tegenstander F.C. Faas, Adrie van Santen had opgehangen, kon in de laatste seconde van de wedstrijd toch nog een doelpunt bijschrijven na een briljante zet van de ‘’schaakmeester’’ Edwin Vurens.

Team O’Neill zal ook op de finaleavond actief zijn door deze klinkende overwinning. Het zal gaan strijden, heel vroeg voor Team O’Neill begrippen, voor hun kans op eremetaal op de finaleavond. Dit naar aanleiding van de loting en hoe graag we soms als organisatie het ook anders zouden willen inplannen, aan een loting kan gesleuteld worden. Het lot van de loting is niet altijd leuk en praktisch, maar wel definitief. Echter later op de avond wordt het helemaal goedgemaakt.

In een speciale wedstrijd Goud van Oud ter gelegenheid van de 31e deelname van Team O’Neill en oud-organisator ZZ, wordt er een speciale wedstrijd georganiseerd. Vele bekende en gevestigde namen uit de geschiedenis van het Stompwijkse (veld- en zaal)voetbal zullen hun opwachting gaan maken. Sommige deelnemers doen zelfs voor deze speciale gelegenheid nog 1 keer hun kicks aan. Er zullen speciale gasten zijn en een ereburger uit ons dorp zal een onvergetelijke indruk achter laten. Ik kan u de namen van bepaalde deelnemers gaan noemen, maar dan doe ik de andere namen tekort. U heeft echt een goed alibi, beter dan ooit, om uw wellicht bestaande afspraak af te zeggen. Geen afspraak, geen twijfel mogelijk, sporthal Meerhorst is the Place to be! Een echt Goud van Oud-decor in de kantine, knallende platen uit de jaren tachtig/negentig op de voorgrond en zaalvoetbal van de bovenste plank, wat wil men nog meer!

Orion, een van de outsiders, is helaas geen deelnemer dit jaar op de finaleavond. Keeper Roy v/d Voort van Orion, de tweede scorende keeper bij Orion na al eerder een scorende Tim van Rijn, maakte kort voor tijd met een schitterend afstandsschot de 1-2. Nog 1 doelpunt was nodig, maar scherpschutter Martijn Droog van Henk de Vriep scoorde vervolgens van eigen helft en vaagde hiermee alle hoop weg van tegenstander Orion. Dit was een mooi doelpunt, maar in de categorie doelpunt van de maand, was de jury unaniem.

Enrico Geus van Henk de Vriep was de maker. Hij scoorde van eigen helft met een briljante voetbeweging, zoals alleen Enrico dit kan, en de bal plofte onhoudbaar over keeper Roy v/d Voort tegen het achternet. Henk de Vriep lijkt op dit moment in een blakende vorm en barst van het zelfvertrouwen. De loting, later op de avond, koppelde Henk de Vriep echter, al twee keer winnaar van het VV/ZZ toernooi, aan dubbelvoudig titelverdediger F.C. Benson. Een finalewaardige achtste finalewedstrijd die u dus niet kan missen, wilt u de daaropvolgende maandag op uw werk of met uw buurman kunnen napraten over dit schouwspel.

Ook hier weer een voorbeeld van hoe een loting gevolgen kan hebben. Vriendin van deelnemer Martijn Plugge van F.C. Benson, Manouk van Meurs, onze toernooidame, lootte Henk de Vriep als tegenstander en verontschuldigde zich direct. De andere aan de finaleavond deelnemende teams juichten haar echter toe, want dit bood kansen. Al met al een zeer verrassende loting met kansen voor teams die wellicht nu nog niet durven te denken aan eremetaal.

Wij, als organisatie, hebben ongelooflijk veel zin in de afsluitende finaleavond en u bent uiteraard van harte welkom, laat deze kans niet voorbijgaan, tot zaterdag 7 februari, we beginnen om half zes!

Uitslagen 4e speelronde 24 januari                                                                                                                                                     

Wilgenhof – Blauwe Duivels 1-0                                                                                                                                                  

Marbenti – Phoxy United 3-5                                                                                                                                                         

Goal Diggers – Epiladies       2-1         

Vet-er-aan – VVVS 0-0                                                                                                                                                                  

Van Rijn Transport – Nosneb C.F. 5-1                                                                                                                                          

Staat ’t bier koud – 3x Niks 1-4                                                                                                                                                        

Freddy – NOAD 0-0                                                                                                                                                                         

F.C. Benson – IB Vestmannaeyjar 1-0  

Team O’Neill – F.C. Faas 7-0                                                                                                                                        

Henk de Vriep – Orion 2-2                                                                                                                                                         

Suriprofs – De Broekies 2-5                                                                                                                                                         

Pietertjes – Revenge of Boe! 4-0                                                                                                                                                      

Beatz – Hatseflatsers 3-4                                                                                                                                            

Infinity – ’t Dreamteam 2-4                                                                                                                                                             

The Limit – Charles Kanonsky’s 0-1                                                                                                                                      

Schema Finaleavond 7 februari 2015

Achtste finale Heren

17.30-17.45 1 Vet-er-aan Van Rijn Transport

17.45-18.00 2 Team O’Neill Nosneb C.F.

18.00-18.15 3 De Toko Freddy

18.15-18.30 4 Phoxy United IB Vestmannaeyjar

18.30-18.45 5 Charles Kanonsky’s ZZ

18.45-19.00 6 F.C. Benson Henk de Vriep

19.00-19.15 7 ‘t Dreamteam De Broekies

19.15-19.30 8 Infinity              Wilgenhof

Poule I Dames

19.30-19.45   I   Revenge of Boe!        Epiladies

19.45-20.00   I   Pietertjes                         Goal Diggers


Kwartfinale Heren

20.00-20.20   I   Winnaar 1                        Winnaar 2

20.20-20.40   II    Winnaar 3                    Winnaar 4

20.40-21.00   III   Winnaar 5                    Winnaar 6

21.00-21.20   IV   Winnaar 7                    Winnaar 8


Poule I Dames

21.20-21.35   I   Pietertjes                         Epiladies

21.35-21.50 I Revenge of Boe! Goal Diggers


Speciale wedstrijd

21.50-22.15 SP Speciale wedstrijd “Goud van Oud”


Halve Finale Heren

22.15-22.35 VV Winnaar I Winnaar II

22.35-22.55 ZZ Winnaar III Winnaar IV


Finale Dames

22.55-23.20 DA Nr. 1 Poule I Nr. 2 Poule I


Finale Heren

23.20-23.45 HE Winnaar VV Winnaar ZZ

 

23.45 Prijsuitreiking