Handbalverslagen

Hellas DS 4 – Stompwijk DS2 18-21

Ook de dames van Stompwijk 2 speelden dit weekend een uitwedstrijd tegen Hellas. Hellas stond 2 plaatsen hoger in de competitie, dus deze teams waren aan elkaar gewaagd. Spannend was het zeker, na 15 minuten gespeeld te hebben was de stand 6-8 in het voordeel van Stompwijk. Milenka wist mooi van de opbouw te scoren. En een mooie 1-2 tussen Lucy en Mariska werd helaas overgeschoten. Met een voorsprong van 2 punten, klonk het rustsignaal.

In de rust werden de keepers gewisseld, Manon had een goede eerste helft gekeept en nu was het de beurt aan Lilian. Hellas had een aantal lange opbouwers die de bal vanaf de 9-meter zo in de kruising mikten. Maar gelukkig wisten ook onze opbouwers Dianne en Elina te scoren en werd de voorsprong behouden. Toch had Hellas het gevoel dat er nog punten te halen waren, de laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen zij heel offensief man op man verdedigen. Gelukkig was dit afgelopen donderdag nog op de training geoefend en dit was te zien. Mariska en Dianne liepen snel bij hun verdediger vandaan en maakte een doelpunt. De wedstrijd werd met 18-21 gewonnen. Een leuke wedstrijd om naar te kijken, gefeliciteerd meiden!

Hellas DS3- Stompwijk ‘92 29-26

Afgelopen zondag speelden wij een uitwedstrijd in Den Haag tegen Hellas DS 3. Hellas stond met 1 punt minder op de 4e plek in de competitie, dus dit beloofde een spannende pot te worden. Maar wat begonnen we deze wedstrijd slecht. Binnen 5 en een halve minuten spelen stonden we met 6-0 achter, het leek nergens op. Gelukkig bleven onze opbouwers rustig en wist Jiska de sterke keeper van Hellas te passeren. Ook Marieke wist te scoren en Jiska wist Jona aan te spelen op de cirkel. We kwamen wat meer in ons spel, 7-4. Maar helaas had Hellas de smaak te pakken en liepen zij uit naar een stand van 12-4. Toch lieten wij ons koppie niet hangen en wisten we op eigen kracht de achterstand te verkleinen, met een stand van 15-10 gingen we de rust in.

Omdat wij deze laatste 10 minuten van de eerste helft zo sterk stonden, hadden we nog het geloof dat we deze pot konden winnen. Cynthia en Demi J wisten mooi te scoren en verkleinden de achterstand 15-12. Het ging gelijk op iedere keer dat wij wisten te scoren, wist Hellas ook het net te vinden, 20-17. Met nog 15 minuten te spelen voelden we dat het nog mogelijk was, Cynthia scoorde van de opbouw en Claire vanaf de hoek 21-20. Maar de opbouwer van Hellas wist de bal weer 2 keer in de kruising te plaatsen en 2 pingels tegen zorgden ervoor dat deze wedstrijd niet gewonnen werd. Ondanks super goed samenspel in de 2e helft wisten we Hellas niet te passeren, de wedstrijd is in de eerste 5 minuten weg gegeven. 29-26 was de eindstand.