Vrouw Actief winterkost vogels

winterkost voor vogels

Heerlijke winterkost voor de vogels  

Vorige week hebben we met pinda’s, pindanetje, terracottapotjes en ijzerdraad een heerlijke winterkost voor de vogels gemaakt. We regen een lang ijzerdraad door het pindanetje. 10 Pinda’s schoven we aan het ijzerdraad waarna we het draad ombogen. Zo hadden we het ene been met voet. Ditzelfde deden we nog een keer. Zo hadden we 2 pindabenen. Daarna maakten we met een iets korter ijzerdraad en datzelfde pindanetje het hoofd. Aan dit draad schoven we aan beide kanten 8 pinda’s. Hiermee hadden we 2 armen. Op het hoofd zetten we een leuk klein terracotta potje. Want tja, anders krijgt hij misschien koude oren.

Om dit alles niet te verleren maakten we nog een tweede pindapoppetje. En zo waren we weer heel gezellig bezig en hebben iets heel leuks gemaakt om buiten op te hangen. De vogels vinden het heerlijk. Dus ook zij genieten.

De volgende avond 10 maart heeft het thema “De link naar Pasen”.  Dan komt iemand vertellen over de kip en het ei. Want wat was er nou eerder? De kip of het ei? Zijn jullie ook zo benieuwd? Misschien weten we het aan het eind van de avond.

Het Bestuur