Marathonschaatsen

MARATHON    THOM VAN BEEK 4e IN AMSTERDAM

Jillert Juffermans wordt Joost Juffermans al genoemd door schaatsjournalist Eric Korver. Door de geweldige successen van het Groene Hart Ream bij de 1e divisie wordt Joost in één adem genoemd met de succesvolle trainer/coach Jillert Anema. Het Groene Hart Team heeft afgelopen zaterdag werderom gedomineerd in de laatste wedstrijd van dit seizoen in Amsterdam.

De ploeg bestaande uit Remco Schouten (Ammerstol), Leander van der Geest (Warmond), Christiaan Hoekstra (Stompwijk) en Thijs Smets Vlaardingen wisten dit seizoen alles te winnen wat er te winnen is. Het NK begin januari, de KPNcup, de witte trui/jongeren klassement en het ploegenklassement.

Remco Schouten won het klassement, Leander van der Geest werd 2e, Christiaan Hoekstra 9e en Thijs Smets is wat achterin geëindigd door blessures. Totaal won de ploeg 7 wedstrijden dit seizoen exclusief natuurijs. Schouten en Van der Geest hebben inmiddels aanbiedingen van Topdivisie ploegen en besloten om naar de Topdivisie over te gaan.

Bij de dames won Mariska Huisman haar laatste wedstrijd. Ze stopt ermee. 2e werd Francesca Lolobridgida en 3e Foske Tamar van der Wal. Huisman won ook de KPN Cup voor Lisa van der Geest en Foske Tamar van der Wal. Er werd afscheid genomen van 18 rijdsters die volgend seizoen niet meer van start gaan waaronder Zoey van den Bosch. Bij de Topdivisie won de 30 jarige veehouder Bob de Vries voor de 5e maal de Cup. Deze klasbak kan nog jaren mee. De wedstrijd werd gewonnen door Ingmar Berga die als enige 3 ronden voor had op het peloton.2e werd Simon Schouten 3e Jorrit Bergsma nipt voor Thom van Beek. Zes man had twee ronden voor en 14 man één ronde. Thom eindigde als 5e in het klassement hetgeen voor een eerste jaar Topdivisie rijder bijzonder verdienstelijk is.

Komend weekend wordt op de Haagse Uithof de finale van de Holland Cup verreden en het NK neosenioren. Vrijdagavond komt Thom van Beek bij de Holland Cup aan de start op de 5 kilometer en zondagavond bij het NK neosenioren Remco Schouten en Christiaan Hoekstra op de 10 km.

De toegang is gratis. Dit was seizoen 2014/2015.

Aad de Haas