Stompwijk92 – Dios

handbalteam

Stompwijk ’92 – DIOS

Afgelopen zaterdag speelden wij onze laatste wedstrijd van deze competitie. Een interessante partij, omdat wij (nr. 3 op de ranglijst) tegenover de nr. 2 stonden: DIOS uit Den Hoorn. DIOS had theoretisch nog kampioenskansen, dus spanning genoeg.

De uitwedstrijd hadden we verloren, dus we hadden iets goed te maken. We begonnen de wedstrijd scherp en Cynthia opende de score 1-0. DIOS maakte al gauw gelijk. Maar daarna wisten wij Jona twee keer mooi op de cirkel te bereiken (3-1). DIOS speelde nerveus en moest winnen om nog kans te maken op de titel. Maar ook wij werden iets slordiger en DIOS kwam terug: 3-5. Demi Janson was deze zaterdag goed op dreef en maakte twee mooie doelpunten achterelkaar, de stand was weer gelijk. Toen DIOS een pingel tegen kreeg, ging hun coach nogal te keer. Hij kreeg direct een rode kaart, wat zeker van invloed was op de wedstrijd. Demi J wist nog drie keer mooi te passeren en van afstand te schieten. Zo gingen we met een 11-9 voorsprong de rust in.

DIOS opende de 2e helft fel en kreeg een penalty, waarbij Claire een twee minuten straf kreeg. De stand was toen weer gelijk (11-11). Het bleef gelijk op gaan, maar DIOS wist de cirkelspeelster mooi aan te spelen. Toen stonden we wéér achter met 13-14. Gelukkig kregen wij een penalty en Demi H eiste de bal op en scoorde (14-14). In de verdediging bleven we rustig en Cynthia werd gelanceerd en scoorde (16-15). Met nog maar een paar minuten op de klok kregen we een pingel tegen (16-16). Het was razend spannend. Amanda wist de volgende aanval de bal super te stoppen (niet voor het eerst deze wedstrijd!). Omdat DIOS moest winnen gingen zij offensief verdedigen. Daar wisten wij mooi gebruik van te maken door een 1-2 tussen Claire en Cynthia. Uiteindelijk werd het een 18-16 overwinning.

Graag bedanken we de balsponsor Administratiekantoor van Bohemen b.v. en natuurlijk het team van de week, de E1. De meiden hebben ons enorm aangemoedigd net zoals al het andere publiek. Hopelijk heeft iedereen genoten van deze pot en kunnen we ook volgend seizoen weer op jullie steun rekenen. Want met deze wedstrijd hebben we het seizoen mooi afgesloten en zijn we op een derde plek geëindigd.