Drie muzikale disciplines bij elkaar gebracht

Drie muzikale disciplines bij elkaar gebracht

Blue Monday een Ierse folkband pur sang, Fanfare Juliana een meer dan 100 jarige muzikale dame en een springerige Jazz like that.

Wat brengt deze drie individuen bij elkaar? Het antwoord kan alleen maar zijn de liefde voor muziek. Samen een muzikale avond verzorgen is geen nieuw idee. 10 jaar geleden is in een zelfde setting in de sporthal ook een Celtic Night georganiseerd. Jaren na dit gezamenlijk optreden werd nog over deze Celtic Night gesproken. Reden waarom de organisatie dacht waarom niet nog een keer dit beproefde concept uitvoeren. De koppen werden bij elkaar gestoken en iedereen was direct weer enthousiast.

En waarom dan een Celtic Night? De keuze voor Keltische muziek was vanwege de inbreng van Blue Monday een logische. Bovendien is er veel mogelijk met Keltische muziek. De Kelten hebben naast een heldhaftige ook een mystieke zweem om zich heen hangen. Deze mystiek vind je terug in de Ierse muziek en dans. Iedereen kent wel de geweldige shows van Michael Flatley’s Riverdance. Deze Riverdance begint mysterieus en vanuit het niets springen de danser de vloer op. Daarnaast is door de jaren door grote componisten de Ierse muziek ontdekt en vertaald in arrangementen voor fanfare bezettingen. Zie hier, de drieluik is ontstaan.

Een verhaal? Ieren zijn als geen ander verhalenvertellers. Een groot deel van het sociale plattelandsleven in Ierland speelt zich af in de pubs. Op lange regenachtige avonden worden nog steeds oude verhalen aan elkaar doorverteld.  Daarom is gekozen om een oud Iers verhaal te larderen met muziek en dans. Oud en nieuw, oud en jong komen hier bij elkaar.

Wanneer?

26 april de avond voor koningsdag, de zogenaamde koningsnach. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Waar?

In de sporthal.

Entree?

Slechts € 5,00