Toernieuws Toerclub Stompwijk

 

Afgelopen zondag stond voor alle groepen de tulpentocht naar de Bollenstreek op de kalender. Het was een frisse ochtend, maar gelukkig was de zon wel aanwezig. Bij de start telden we zo’n 56 fietsers. Vooraf waren we gewaarschuwd dat het wel eens druk kon worden. Bij het clubhuis van de wielerclub in Lisse werden veel fietsers van een toertocht van Avanti verwacht. Het alternatief was de koffietent in De Zilk, maar daar zou ook een grote groep uit het Westland komen. Daarnaast was het natuurlijk zulk lekker weer dat ook onderweg vele bezoekers van de Keukenhof en omliggende bollenvelden ons pad konden kruisen. Bij de koffietenten bleek het uiteindelijk nog mee te vallen. De A1, A3 (16) en de C-groepen gingen naar Lisse en waren de drukte eigenlijk nog voor. Ook de A2 (10) en de B-groep (7) konden in De Zilk nog prima terecht. Onderweg was het inderdaad wel druk. We kwamen verschillende groepen toeristen op de fiets tegen die vooral oog hadden voor de bollenvelden. Met wat extra voorzichtigheid reden we hen voorbij. Na vertrek uit Lisse belandde de 10 man sterke A1 al snel midden in een groep van zo’n duizend wandelaars die vanuit de stad waren losgelaten. Kennelijk blind en doof voor ons en onze bellen namen ze de hele weg in bezit en slalommend zochten wij de ruimte om te passeren. We waren blij toen we konden afslaan en de drukte achter ons lieten. Op de heenweg hadden we regelmatig mooi gekleurde bollenvelden gezien en geroken, met name het laatste stuk tot de Keukenhof. Op de terugroute via een stukje Haarlemmermeer en door o.a. Hoogmade zagen we vooral weilanden. Na zo’n 90km waren we weer terug.

Arno van Rijn 

De C groepen. Tulpentocht!?

Met zijn zessen (3 mannen en 3 vrouwen) en de groep van Fried met 7, reden wij naar Lisse. Via Zoeterwoude, Cronesteinpark, waar we achter de C2 aansloten die al even stonden te wachten bij het spoor, naar de singels in Leiden. Zo via de vertrouwde weg naar Warmond en we verwachtten vlakbij Lisse de eerste bollen te zien. Deze waren er niet meer. Later zagen en roken we ze wel, maar minder uitbundig en alleen de narcissen en hyacinten. Gelijk met de A1 arriveerden we bij de kantine van de Wielerclub. Het bleek er nog rustig te zijn hoewel er een stempelpost van Avanti klaar zat om te stempelen vanwege een toertocht. Zelf de (voordelige) koffie halen en alles loopt gesmeerd. Voor de terugweg nog meer bollenvelden opgezocht en ja hoor hier ook de TULPEN gevonden! Ze zijn alleen nog niet in bloei door het koude voorjaar. Prachtige kleuren combinaties van geel, paars, rood en zwart! De route liep naar Sassenheim, Warmond en weer langs de singels naar Zoeterwoude. Het was prima fietsweer, weinig wind en af en toe kwam het zonnetje erbij. Om half 1 reden wij de fietsen in de schuur en telden er 55 km. bij.

Annie van Rijn  

De C2 vertrok met 7 fietsers via het Oosteinde, ’t centrum van Zoeterwoude, de singels van Leiden, ’t centrum van Warmond en toen langs de A44 naar de kantine van de toerclub van Lisse. Fried klokte 27,5 km af. Het was nog fris, maar daar kan je op kleden. Het is leuk om te zien, als er met blote benen en wanten aan gefietst wordt. Er stonden nog vele velden in bloei en vooral de hyacintengeur was goed te ruiken. Bij RTV Lisse is het altijd ’n gezellige drukte. De koffie smaakte prima. Er was veel te doen op het sportpark. Een hardloopwedstrijd was in aantocht, vele wandelaars met een georganiseerde wandeltocht, de vele toeristen en natuurlijk ook de vele fietsers. Onze terugrit ging via Voorhout, Rijnsburg, de Haagse Schouw, de korte Vliet richting Voorschoten en toen via Vlietland weer terug. Hier splitsten voor 2 fietsers onze wegen. Leo was al eerder op zichzelf huiswaarts gegaan. Fried ging vooruit om nog even in de tuin te kijken en ondergetekende ging op de Kniplaan alvast lekker uitfietsen. Op het kerkplein was het een drukte van de 1e H. Communie. Alle kinderen van harte! Zo is er altijd van alles te doen en beleven. We waren om 12.30 uur thuis met 55 km. Tot volgende week.  

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot  

Aanstaande zondag 26 april rijden de A (85km) en de B (75km) naar Noorden. De C gaat naar De Zweth voor een rit van 50km. Vertrek is voor de laatste keer om 9.00u vanaf de sporthal.

Maandag is het Koningsdag en dan rijden we weer het rondje Haarlemmermeer. Een mooie kans om nog een keer te trainen voor de Elfdorpentocht. De A-groepen gaan helemaal rond en rijden 105km en de B steekt een stuk af en komt aan ongeveer 85km. Vertrek om 8.30u, opnieuw vanaf de sporthal.