Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Deze zondag begon met miezerig weer en vooral grijze lucht. Niet zo uitnodigend om op de fiets te stappen en dus een wat lagere opkomst. Met 5 man reden wij met het windje in de rug richting Hazerswoude. Al snel werd het droog en dat bleef gelukkig ook zo. Bij Gelderswoude haalden we de 4 man sterke B-groep in en na Boskoop ook de A3. Daarna reden we via Bodegraven door de Meije, nog steeds met de wind in de rug. De Meije zit dit jaar niet meer in de Elfdorpentocht, dus een goede timing dat we hem in deze rit mee kunnen pakken. Bij de koffietent in Noorden arriveerden we gelijk met de A2. De eigenaar en zijn vrouw stonden ons al op te wachten, dus we werden snel voorzien van koffie. De terugweg reden we via Nieuwveen en Leimuiden en toen we daarna richting huis gingen leek het wel of we weer de wind van achter hadden. De gebeurt ons toch niet vaak, dat de wind tijdens de rit gunstig met ons mee draait. Zo hadden we dus een makkie vandaag en reden we na ruim 90km al om kwart over 12 Stompwijk weer in.

Arno van Rijn

De B heeft met z’n 4-en (3 mannen/1 vrouw) de tocht naar Noorden gereden. Vanuit huis in Leiden lokte het weer niet. Het was tussen miezeren en zachtjes regenen in. Toch maar doorgezet, echter om 08.45 uur aangekomen bij de startplaats was het daar nog compleet leeg. He, ze zullen toch niet om half negen vertrokken zijn? Maar nee, gaandeweg kwamen er rijd(st)ers van de diverse groepen aan. Bij de C gingen de regenjasjes al aan want inmiddels was het echt een beetje gaan regenen. Met de wetenschap dat we heen voordewind hadden zijn wij ondanks het weer toch vertrokken! Na Hazerswoude werd het nog droog ook! Tel daar de mooie route bij op, dus was het dubbel lekker fietsen. In Nieuwkoop aangekomen hebben we aldaar de koffiestop gehouden (35 km op de teller). De koffie met appelgebak was daar nog in de aanbieding ook! Ja, daar lok je Hollanders wel mee, het was dan ook druk binnen met vele andere Toerclubs. Van een aantal kregen we de toezegging dat zij volgende week present zullen zijn bij de Elfdorpentocht. Toen weer op de fiets voor de terugreis. Tot onze verbazing hadden we de wind niet echt tegen! Lag dat aan de routekeuze van Jaap of was de wind (bij)gedraaid? Hoe het ook zij, wij hadden zondag een tocht die duurzaam genoemd kan worden. We hoefden weinig energie te genereren en daar gaat het anno 2015 tenslotte om. Ja, was u nou maar mee gegaan! Terug in Leiden stond de km-teller op ca. 70 km.

Volgende week rijdt de B de Elfdorpentocht (80 km); vertrek om 08.00 uur. Dus een beetje vroeger naar de Bles komen, dan kun je op je gemak een bakkie doen en de inschrijvingskaart invullen.

Hans Heemskerk

De C groepen,

Met enige twijfel of we wel of niet zouden gaan fietsen (het zag er niet zo rooskleurig uit) en van Buienradar werden we ook niet veel wijzer, besloten we in ieder geval naar de start te gaan. Daar was een magere opkomst (41). Wat de C betreft viel het juist mee, bij ons 8 en de C2 waren met 7. De koffietent Schielicht werd afgebeld en we besloten met elkaar om naar het Rieten Dak in Delft te gaan. Het ging harder miezeren en ook de temperatuur was maar 11°. Via de Zoetermeerse Rijweg naar Nootdorp en met een klein ommetje kwamen we al gauw aan bij de koffietent. Het was toen al droog geworden. De service is altijd goed daar en in no time stond er koffie voor ons. Ook de C2 kwam na 5 minuten aan. Na de koffie was het nog steeds droog en besloten we de terugweg wat ruimer te maken. Met Aad en Jan op kop ging het langs de A13 naar Delfgauw richting Berkel en Pijnacker. Daar vonden ze een heel mooi (voor ons nieuw) fietspad uitkomend bij Dekker Sport. De weg vervolgd naar de Zegwaardseweg, waar Jan afhaakte. Langs de Benthuizerplas en de Noord Aa, daar haakten de Zoeterwoudenaren (Hangkonten) af en waren we om 11.45 uur thuis met “maar” 40 km. Maar we waren het met elkaar eens dat we het fijn vonden dat we zijn gaan fietsen.

Annie van Rijn

Nagekomen verslag C2

Vandaag was het de dag dat ik na 2 jaar zelf weer eens mee fiets met de Toerclub. Ik heb mij deze ochtend minimaal 5 keer achter de oren gekrabd omdat het weer er nu niet echt uitnodigend uitzag. Buienradar was positief maar de regen viel toch gestaag om vijf minuten voor vertrek. Nu ik toch al helemaal in de startblokken stond ging ik toch maar op weg, geen druppel meer gehad. Ik werd met luid applaus verwelkomd door alle C leden. Wat was het weer heerlijk om over al die fietspaden die Nederland rijk is te kunnen fietsen. Het is even een punt om je bed uit te komen, maar dan heb je ook wat. De wegen zijn ’s morgens vroeg heerlijk rustig, met zijn 7-en gingen we op (fiets)pad, richting Delftse Hout en niet naar de Zweth. Heerlijk voor mij omdat dit toch 10 km scheelt. We fietsen door de polder, door het Buitenpark, langs het Sprinterpad  en via het Balijbos naar Pijnacker. Wat een prachtig gebied is dit, vol met wandel-, ruiter- en fietspaden. Alle kanten van de weg zijn versierd met uitbundig koolzaad, de koeien vullen de weilanden en ook de lammetjes dartelen vrolijk in het rond. We fietsen door het nog slaperig Delfgauw en richting Delft, waar bij het Rieten Dak de koffie en taart op ons wacht. 

Na de pauze gaan we op weg en rijden een stuk langs de A4, pakken een slingerend wandelpad langs een water en komen uit in Ypenburg. Hier zie ik weer veel ganzen  met hun donzige kleintjes, zo schattig. We doorkruisen hele nieuwe woonwijken en gaan door Leidschenveen en langs het Duinwaterpad weer richting Stompwijk.  Met 38 km rond op de teller was ik om 12.00 uur weer thuis, lekker 3 uur frisse lucht gesnoven en geheel voldaan. Volgende week Elfdorpentocht, we vertrekken om 9.00 uur vanaf het Blesse Paard en ieder pakt een route al gelang het weer en fitheid in de benen.

Petra

Aanstaande zondag hopen we weer veel leden tegen te komen bij de Elfdorpentocht. En neem dan meteen je familie of vrienden mee!