Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Zonnige Moederdagrit

Een goed begin van de dag, met de zon op je gezicht naar de sporthal fietsen! Daar stonden er 64 klaar voor de Moederdagrit.

C-groepen

Wij met zijn 12en vertrokken via de Hel en richting Leiderdorp waar we het hele stuk langs de oude Rijn reden tot aan de Koudekerkse brug. Genietend van alles om ons heen, de stilte nog en de goede wind. Na het Oostvaartpad, waar we een bewoond ooievaarsnest ontdekten, via de Compierekade waar we ineens een sissend geluid hoorden. De band van Peter bleek lek te zijn. Het gaatje werd snel gevonden en in korte tijd werd het euvel verholpen. Om 10 uur bij Klein Giethoorn aangekomen wachtte ons een leuke verrassing! Trees was voor het eerst weer (na haar heupoperatie) in staat om met de club te gaan fietsen en was op eigen gelegenheid naar de koffietent gereden.(Ik was gewoon te laat bij de start.. (Trees)) Voor het eerst konden we samen in de zon op het terras genieten van het mooie plekje daar. De C2 (10) zaten ook net te wachten op de koffie. Zij hadden ook een lekke band gehad! Carla, de eigenaresse, was door een val op zaterdag uitgeschakeld en met hulptroepen werd de koffie zo snel mogelijk verzorgd. Voor de terugweg naar de Hoogeveenseweg en door Benthuizen naar Zoeterwoude. Om half 12 alweer thuis met bijna 45 km. erbij op de teller.

Annie van Rijn

Met 10 fietsers vertrok de C2 op deze Moederdag naar het idyllische Klein Giethoorn. Via de Ondermeer en Gelderswoude met weer ’n nieuw breed fietspad, kwamen we op de ruilverkavelingswegen. Daar had Fried ’n lekke band, dus even plakken. We fietsten helemaal tot aan het eind van het Spookverlaat en door het mooie Alphense Rietveld kwamen wij bij onze koffiestop aan.  De uitbaatster had daags tevoren pech en haar enkel verzwikt.  Gelukkig had ze goede hulp en lieten wij ons de koffie lekker smaken. We vervolgden onze route en ná 200 meter … ja hoor, was Fried z’n band al weer zo goed als leeg. Uiteindelijk bleek er nog ’n heel klein gaatje in te zitten. Een nieuwe buitenband zal welkom zijn. Via de Voorweg, Hoogeveenseweg en het lange fietspad richting Het Bentwoud en toen kwamen we weer bij de Nood AA uit. Precies om 12 uur was ik thuis met 44.00 km op de teller. Bij de pauze klokte ik 24.00 km af, dus wel heel toevallig om twee keer precies op 00 uit te komen. Aanstaande donderdag kan ieder voor zich de polderfietstocht fietsen. In Stompwijk wordt bij de boerderij van Juffermans op het Oosteinde extra aandacht gegeven voor de actie: Stompwijk helpt Nepal”. De start is o.a. bij Aswieta.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

De B vertrok met z’n 9-en (6 mannen en 3 vrouwen) naar Hekendorp. Eindelijk weer eens een zonnige zondag met ook nog eens weinig wind. We reden vanaf de startplaats over de nieuwe rotonde. Ook al groeit Stompwijk tot het 10-voudige aan inwoners, dan blijft de rotonde nog groot genoeg! Van daar voerde de mooie groene route ons door en langs vele verstilde dorpjes. Wel waren her en der onze standaard fietspaden geblokkeerd. De omleidingen kostten extra km’s, goed dat we geen tijdrit reden! We arriveerden na ca. 42 km bij de koffiestop, het restaurant Goejanverwelle, waar op het mooie buitenterras net enkele tafels vrijkwamen. Lekker in de zon zittende genoten we van de koffie. De terugweg was even mooi als de heenroute. Om 12.30 uur weer thuis in Leiden met 90 km op de teller.

A.s. donderdag rijdt ook de B de Tunneltocht! Vertrek om 08.30 uur bij de sporthal. Absoluut een tocht die de moeite waard is en bij de koffiestop is er fantastisch appelgebak.

Hans Heemskerk

toerclub a1De A1 vertrok met 11 man langs Zoetermeer en de Rotte. Bij de roeibaan eens niet links of rechts er omheen, maar er dwars doorheen. Sowieso is daar weinig beschutting te vinden dus waren we blij dat er niet te veel wind meer stond. Bij Nieuwerkerk staken we een keer over naar de IJssel in plaats van de route langs de A12. Ook dan kom je bij de nieuwe brug bij Gouda uit. Langs de provinciale weg naar Haastrecht waren we al bijna bij Hekendorp, maar sloegen rechtsaf naar een stil weggetje door de polder.  Na deze extra lus via het buurtschap Hoenkoop kwamen we bij Oudewater uit. Vervolgens reden we opnieuw richting Hekendorp, maar begon een enkeling hardop te twijfelen of de captain dat paadje naar de overkant van de Hollandse IJssel wel wist te vinden. Even later sloegen we toch rechtsaf en kwamen voor het ophaalbruggetje te staan. De handbediening was al geactiveerd door andere wachtenden en zodra de brug omlaag was staken we over. Aan de overkant waren we direct bij de koffiestop waar het terras al behoorlijk vol zat met A3 (14) en B fietsers. Toch vonden we nog een plekje en hadden we al snel onze bestelling voor ons staan. De A2 (8) had een mooi stuk van de Elfdorpentocht door de Krimpenerwaard gereden en arriveerde daardoor pas toen de meesten al vertrokken waren. Onze terugweg ging via Driebruggen waar we meerdere groepen wielrenners tegenkwamen. Een geërgerde automobilist kwam ons tijdens het inhalen recht tegemoet, maar ging gelukkig nog net op tijd opzij. Waarschijnlijk had hij haast om Moederdag te gaan vieren. Ook de hefbrug van Alphen was nog even omhoog, maar daarna konden we vlot doorrijden naar Stompwijk. Na 95km arriveerden we daar precies om 12u.

Arno van Rijn

Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag en dan rijden de A en B groepen de Tunneltocht. Een mooie tocht door diverse tunnels in- en vooral om Rotterdam. De koffiestop is langs de Oude Maas. Voor de A-groepen is de rit ongeveer 120km en de B rijdt ±95km. Vertrek om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Voor de C, maar ook voor alle anderen die graag een stukje gaan fietsen is er de Polderdagtocht. Hierin zijn ook diverse stops in Stompwijk opgenomen. Meer informatie op Polderdag.nl of elders in de Dorpsketting.

Aanstaande zondag 17 mei gaan de A (85km) en B (80km) naar Maasdijk. De C rijdt een rit naar Waddinxveen van ±45km. Vertrek opnieuw om 8.30u van de sporthal.