Weekendkamp Wild Wild West geslaagd

weekendkamp 1

30e Weekendkamp Wild West geslaagd

Afgelopen vrijdag om 19.00 uur was het eindelijk zo ver. Het startsein voor het kamp werd gegeven, meer dan 80 kinderen en 50 leiders hadden er veel zin in. Stralend weer, klein wolkje, goed gehumeurd, grote tent, prachtig versierde kantine en mooi podium. De organisatie had echt haar best gedaan om er Wild Wild West van te maken. De jury voor de openingsact had een mooie plek gekregen in de Saloon, immers voor een goede beoordeling is een goede zitplaats een vereiste.

De kampstaf presenteerde de Wisselbeker aan de kinderen, maar voordat de eerste act kon beginnen was de Beker alweer verdwenen. Gelukkig kwam later alles weer op zijn pootjes terecht. Op het podium werden de teams verzocht hun wilde westen visitekaartje namens hun team af te geven.

Een echte professionele jury was van de partij om dit te beoordelen. Cees de Jong, Robbert Pruyssens, Kees Jan Visser, Theo v.d. Bosch, Monique van Leeuwen, Hans de Graaf waren de Wild Wild West jury. Zij gaven objectief hun beoordeling over de act. Omkoping was niet van de partij maar wel de lekkernijen die aangeboden en opgepeuzeld werden.

weekendkamp 2

Later op de avond was er een spannende vossenjacht in het dorp met echte en nepvossen. Die waren in het donker moeilijk te vinden. Tijdens de tocht waren er opdrachten die het team moest uitvoeren, die vielen zeker niet mee. Alles had te maken met het leven in het Wilde Westen. Met vereende krachten losten de kinderen de vraagstukken op en gingen snel weer door.

Om half 12 ’s-avonds kwamen de teams weer bijeen om patat en bitterbal/ frikandel te eten, om daarna snel te gaan slapen in de tent om een goede nachtrust te hebben.

Zaterdagochtend werden de kids pas écht wakker na de ochtendgym van kampstaflid Rachelle en Sanne. Ook de leiders moesten er aan geloven ondanks het gebrek aan ritme.

Later op de ochtend zijn we het echte Wild Wild West leven op locatie gaan beproeven op de paardenboerderij van Cees de Jong aan de Bovenmeerweg.  Speciaal voor deze gelegenheid hadden Cees en Willemijn hun hekken van de ‘paardenbakken’ open gesteld, die na een wandeltocht bereikt werden. Leuke spellen zoals stier rijden, buik glijden en geldvangen worden er gespeeld.

Helaas waren de weergoden slecht gestemd. Door de regen en de wind was het koud maar met een warme worst, satéstokje en een warme Marsh Mallow kwam de warmte weer terug. In de middag werd het spel ‘De ruige Ranch’ in de sporthal gehouden.

Volgens Stompwijks gebruik werden een kwartiertje na het schema, de prijzen uitgereikt aan de teams. Als cadeau kreeg ieder kind een schatkist met gouden muntjes mee naar huis. De winnaars werden de Indrukwekkende Indianen die de meeste punten vergaarden vooral door hun knappe openingsact. Zij kregen de nieuwe wisselbeker uitgereikt door de cowboys van de kampstaf. Iedereen op de foto was de laatste daad waarna menigeen direct in bed dook. Slotconclusie; een bijzonder geslaagd weekendkamp.

Hiervoor willen we de volgende sponsoren bedanken, Cees de Jong, Maurice van den Bosch (eieren), Klasse Kaas de Groot (kaas), Lexmond Trading (ijs), van Rijn Transport, Luiten Food, Alfons Belt (Beltmusic, Maurice van den Bosch (1-2-3-Hekken) en alle andere giften en spullen die dit kamp mogelijk gemaakt hebben. Tevens de bouw- en cateringploeg en alle vaste- en losse leiders. Natuurlijk zijn er door Hedzer van de Velden weer foto’s gemaakt, een heleboel zelfs. Deze zullen later te bewonderen en te downloaden zijn van onze site www. weekendkampstompwijk.nl