Dubbel succes voor Hilgersom-Tijssen

Dubbel succes voor Hilgersom/Tijssen

Afgelopen weekend stonden voor het eerst dit jaar 2 wedstrijden op het programma. De weersomstandigheden waren zaterdag niet goed, de duiven moesten dus een dag langer in vrachtwagen blijven dan gepland. Zondag was het weer een stuk beter en konden de duiven gelost worden. De korte vlucht vanuit het Franse Peronne (265 kilometer) werd om 07:40 uur gelost. De eerste lange wedstrijd van het seizoen werd vanuit het Franse Blois (550 kilometer) vervlogen, de duiven die hier aan meededen werden om 10:15 uur gelost met een lichte tegenwind.

De eerste duif vanuit Peronne was een kras duivin (14-523) van Hilgersom-Tijssen. Zij deed dit met een gemiddelde snelheid van ruim 85 kilometer per uur. De tweede duif die ruim een minuut later arriveerde was de duivin (13-842) van Comb. v. Leeuwen. De jaarling doffer(14-932) van Seggelen/Wolvers was de nummer 3 van de wedstrijd en maakt hiermee het podium vol.

De nummer 1 vanuit Blois was wederom een jaarling duivin (14-503) van Hilgersom-Tijssen. Zij deed dit met een gemiddelde snelheid van ruim 70 kilometer per uur. De nummer twee van de wedstrijd was de jaarling duivin (14-861) van Seggelen/Wolvers. De nummer 3 die een fractie achter de nummer twee arriveerde was de verwachte bonte duivin (13-825) van J v/d Bosch.     

Uitslag 25-05-2015:                                                                     Tussenstand:

1. Hilgersom-Tijssen              10+10=20                                        1. Hilgersom-Tijssen                         71

2. Seggelen/Wolvers               8 + 9 =17                                       2. Seggelen/Wolvers                         63

3. Comb. v. Leeuwen              9 + 7 =16                                       3. Comb. v. Leeuwen                        61

4. W. van Benten                   7 + 6 =13                                       4. W. van Benten                              59

5. J. v/d Bosch                      4 + 8 =12                                        5. J. v/d Bosch                                 40

6. W. v/d Bosch                    6 + 0 =  6                                        6. W. v/d Bosch                                37

6. Mevr. G. Luk-Vork             5 + 1 =  6                                        7. G. Onderwater                              36

8. G. Onderwater                  3 + 0 =  3                                        8. Mevr. G. Luk-Vork                         35

Emiel Hilgersom