Familiedag voetbal 31 mei 2015

Familiedag voetbal 31 mei 2015

Traditioneel aan het einde van het voetbalseizoen wordt dit toernooi gespeeld.

De naam van Ton van den Bosch is gekoppeld aan deze dag, want we voetballen namelijk in herinnering aan Ton om deze bokaal.

En dat doen we al heel tijdje. Elk jaar is Hélène van den Bosch erbij om de bokaal uit te reiken aan de winnaar. En dat dit al heel lang zo gaat bleek wel uit het feit dat Hélène voor deze editie gemeend heeft om een heuse nieuwe bokaal te sponsoren. “Die ouwe was volledig op, die zet ik op de schoorsteenmantel, en jullie kunnen weer een tijdje vooruit”  vandaar, super mooi toch.

Was het in de aanloop van het toernooi nog een tikkeltje rustig met de aanmeldingen, werd ik warempel op de zondag zélf nog door Jan Zuidgeest blij verrast met nog een aanmelding.

Ik had inmiddels 10 teams binnen en het schema lag klaar. Maar ik liet me niet verrassen door het jeugdige enthousiasme van Jan, husselde de boel door elkaar en om 10:30 uur kon er afgetrapt worden.

Al snel bleek dat de oudjes van ZZ, versterkt met 2 jeugdige dames, 4 partijen in a row moesten spelen, geen seconde rust dus. Tja, kan gebeuren zou ik zeggen, tegelijk een mooie opgave toch. Gelukkig hebben ze niet geklaagd!

Op halve veldjes met 7 tegen 7 werd het toernooi in twee poules gespeeld. In een gezellige ambiance waarbij het ‘gunnen’ hoog in het vaandel staat. Al jaren zonder scheidsrechters, ooit geïntroduceerd door ZZ, hoeft ook niet op zo een toernooi. Gaat gewoon goed.

Om 15:00 uur waren we klaar. Hélène mocht aan de winnaar ORION de bokaal uitreiken.

boris met bokaal

Boris, zichtbaar blij, ontvangt van Hélène de splinternieuwe bokaal.

Tot slot kijk ik terug op een geslaagde dag, waarin gezelligheid en lekker voetballen centraal staan. Dank aan het voetbalbestuur, dank aan Helene van den Bosch en dank aan alle vrijwilligers die altijd maar weer klaar staan.

Graag tot volgend jaar.

Jos Olijhoek