NK valt in het water voor Stompwijkse badgast

Om kwart voor 8 vertrok Jelsie van Ruijven naar Dordrecht voor het NK van haar leeftijd. Ze stond er goed voor en had er erg veel zin in. Ze mocht uitkomen op 4 afstanden en had daarmee 4 medaillekansen. 

In Dordrecht aangekomen werd er omgeroepen dat het zwemwater op dat moment niet goed was. We moesten een uur wachten en daarna zouden we meer horen. Er bleek een filter kapot te zijn waardoor er zwarte stof in het water terecht was gekomen. Dit zuiveren duurt echter zo lang dat de wedstrijd helaas werd afgelast. Aangezien de zomervakantie voor een deel van Nederland begint is het niet meer mogelijk om deze wedstrijd op kort termijn nog doorgang te laten vinden.  

Jelsie was erg teleurgesteld dat er niet gezwommen werd; ze zal nog even geduld moeten hebben om het op te mogen nemen tegen de andere zwemtoppers van haar leeftijd.  

Ilona van Ruijven