Toerclub Stompwijk

20150705_101219_resized

Met zeven mannen van de A1, maar zonder onze vaste captain, vertrokken we naar Haarzuilens. Gelukkig is Ronald Spaans dan altijd bereidt om de honneurs als captain waar te nemen. Hij schotelde ons een prachtige route voor via Boskoop, Bodegraven richting de Meije en via de Woerdense Verlaat en Portengen naar Haarzuilens, waar we als eerste groep aankwamen. We zaten nog maar net op het terras of het begon al te regenen en te bliksemen. De zonneluifel werd uitgerold en zo zaten we toch droog aan de koffie en zagen we de andere groepen binnendruppelen. Toen het weer droog was, reden we via de Oude Rijn richting Woerden en Gouda. Hier konden we het niet laten om nog een stukje tour-parcours mee te pikken. Bij de Coenecoopbrug in Gouda was de hoofdweg al afgezet en zaten vele mensen op klapstoeltjes langs de kant van de weg op de Tour de France te wachten. Als één van ons dan in plaats van op het fietspad te rijden er voor kiest om via de hoofdweg de brug over te rijden en hij dan ook nog eens z’n handen in de lucht steekt, klinkt algauw gejuich en geklap op uit de menigte, die op dat moment toch ook niets beters te doen heeft. Via Waddinxveen kwamen we na ruim 110 km weer terug in Stompwijk. Volgende week naar Schoonhoven waar ze bij de koffietent aan de Lek hele lekkere appelpuntjes hebben van bakkerij Gert-Jan.  

Patrick Delanghe  

20150705_111310_resized_1

De B vertrok met z’n 12-en (9 mannen/ 3 vrouwen) naar Snelrewaard. Een mooie zomerse rit met nauwelijks wind. Vanuit het vertrek bleef de A3 treiterig voor ons uit rijden, zij wilden Cees van Winsum bij ons weglokken! Nabij Hazerswoude hield Cees het niet meer, hij gaf gas en sloot bij hen aan. Prompt knalden ze in no time uit het zicht. De mooie Groene Hartroute ging o.a. langs de Reeuwijkse Plassen en verderop door Oudewater. Precies volgens het routeboek arriveerden we na ca. 42 km bij de Theetuin “De Kwakel” in Snelrewaard. Net toen we de fietsen neerzetten barstte er een korte plensbui los. Dus moesten we plaats nemen aan de tafels onder de parasols. De jeugdige bediening serveerde in recordtempo de koffie. Een van de jongedames met de PR-functie vertelde enthousiast wat voor lekkers ze in de aanbieding hadden: appel-, aardbeien- en kersengebak, alles zelfgebakken. Voor hun appelgebak hadden ze onlangs zelfs een prijs behaald. Alle soorten vonden gretig aftrek (heerlijk). Hier moet ook de A2 met Loek van Santen een keer heen. Gelijktijdig met het serveren van het gebak brak ook de zon weer door! Op de terugweg werden we lokaal gelijktijdig ingehaald door zowel de A2 als de A3. Aldus reden we daar enkele honderden meters in een echt peloton van een man of vijftig! Via Stompwijk (85 km) was ik om 13.00 uur weer thuis in Leiden met 105 km op de teller. De mooie zondagochtend was nog niet alles. ‘s-Middags op TV konden we ook nog genieten van de fantastische 2e Touretappe, vanuit Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. Hierin konden we genieten van alle aspecten die het wielrennen zo mooi maken!

Hans Heemskerk

 

De C-groepen 

We waren op tijd bij de sporthal, dus fiets ik even een rondje over het Summerland terrein, kan ik toch zeggen dat ik er geweest ben! Daarna werd het al lekker druk met fietsers, zo`n 57 telde ik er. Na gebeld te hebben naar Jos, de broer van Wil van Es, hoeveel er komen, rijden we met zijn 9en richting Zoeterwoude. De zon is nog niet zo warm, en ook de wind is gunstig. De route loopt langs de Vliet naar de Leiderdorpse brug, Oud Ade en Rijpwetering. Het gaat heerlijk en we genieten van de landelijke omgeving, wat wonen we toch mooi! Als de “tulp” watertoren in beeld komt zijn we bij onze koffietent in Roelofarendsveen aangekomen. Jos en Nel staan ons al op te wachten en ook Wil is van de partij. De nieuwelingen onder ons zijn even stil als ze dit “paradijsje” aanschouwen, wat een prachtig plekje is het toch. Je komt ogen te kort om alles te aanschouwen. De koffie met de heerlijke zelfgebakken appeltaart staat al klaar en even later schuift ook de andere groep, met zijn 11en, aan. Als we bijna willen vertrekken komen de schalen met vers fruit ook weer tevoorschijn! Daar gaan we nog even van genieten hoor! Dan nog de groepsfoto voor de clubvlag, wat nog een hilarisch moment opleverde, het duurde even voordat de fotograaf in de gaten heeft hoe de telefoon-camera werkt. Dan stappen we toch, na bijna anderhalf uur, op de fiets. Nu met Petra bij ons en rijden we langs de Braassemermeer naar Hoogmade. Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur loopt op tot zo`n 25°. Over de Ruige kade, de nieuwe brug over de Rijn en komen door Zoeterwoude weer thuis om 12.30. Met weer 50 km. erbij. Mooi op tijd voor de eventuele onweers/regenbuien, waar ze voor gewaarschuwd hadden. Achteraf zijn we er wat dat betreft goed vanaf gekomen. Annie van Rijn  

20150705_095907_resized

Aanstaande zondag gaan de A (100km) en de B groepen (90km) naar Schoonhoven. de C gaat naar Delftse Hout voor 50km. Vertrek voor allemaal om 8.30u bij de sporthal.  

C2

Na ’n warme week stond op deze morgen de toer rit naar Camping de Wippert in Roelofarendsveen op de agenda. ’n Aantal van ons fietsten eerst nog ’n rondje over het Summerland terrein. Het bouwwerk zag er geweldig uit. Met een 11-tal aan fietsers vertrokken wij en kozen voor deels een tegenovergestelde route van de Rabobank Sponsorfietstocht van vorige week. Overigens zijn de opbrengsten nog niet bekend. Hopelijk kan daar volgende week melding van gemaakt worden. Wij fietsten langs de Wijde AA en gingen over de brug van Woubrugge richting het pontje. Hier raakten wij bijna één van onze mannen kwijt. Hij fietste achter ’n dame aan, die hij dacht te kennen. En het was zo, nog wel een “oud” Stompwijkse ook, namelijk Truus Olsthoorn. Zij woont in Hoogmade en fietst wekelijks haar rondje. We zagen ook veel wandelaars, die een tocht vanuit Kaag en Braasem van 15,20, 25 of 35 km liepen. Om even na tien uur voegden wij ons bij de C1 in de tuin van Jos en Nel. Wij krijgen hier altijd een warm en vriendelijk welkom.

De koffie en appelpunt werd als een sneltrein geserveerd, geholpen door een van onze leden. De “oud” Stompwijkse buurvrouw (Wil van Veen) met haar man komen ook altijd even buurten. Vol hilariteit werden jeugd herinneringen opgehaald. Nadat wij ons jaarlijkse fotomomentje weer achter de rug hadden, maakten wij ons op voor de terugreis.  Een van onze dames wilde graag met de C1 terug, omdat zij graag de route langs het water wilde fietsen. Wij gingen via de andere kant terug, namelijk Rijpwetering, Oud Ade, Leiderdorp en het park Cronesteyn. Natuurlijk zagen wij veel bootjes in de Vliet. Om 12.30 kwamen wij thuis met 53 km op de teller.  Goed op tijd om de start van de Tour de France op TV te zien.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot