Stompwijkse Landleven Fair

landlevenfair

Stompwijkse Landleven Fair

Afgelopen week hebben we al enige informatie verschaft over de Stompwijkse Landleven Fair. Maar nu net vers van de pers blijkt dat buiten de al eerdere genoemde kramen en demonstraties een nieuw fenomeen onze Fair zal vertegenwoordigen. Transportbedrijf Aad van Velsen uit Stompwijk zal in januari 2016 met een speciaal ontwikkelde truck de Parijs Dakar rally gaan rijden.

De eerste editie van deze rally werd verreden in 1979.

De drijvende kracht achter de rally was de Fransman Thierry Sabine die in 1977 was verdwaald in de Libische woestijn tijdens de Abidjan-Nice rally. Vanaf dat moment stelde hij zich tot doel iedereen de kans te geven” de woestijn te temmen”. Ten gevolge van bedreigingen van Al Qaida tegen de Dakar-rally wordt deze loodzware tocht sinds 2009 gereden in Zuid Amerika.

Het komende jaar trekt de Dakar-karavaan door de onherbergzame gebieden van Peru, Bolivia en Argentinië

Aad en zijn team zijn al volop in training en op de Stompwijkse Fair zal de truck en het team in volle glorie te bewonderen zijn.

Namens Nooit Gedacht

Conny Oliehoek