kermisweekend

Toerclub Stompwijk 

Op de zondag van het kermisweekend stond voor de toerclub gewoon een clubrit op de kalender. De A en B gingen richting de Haarlemmermeer, de A naar Cruquius en de B hield het toch maar bij Leimuiden. De C ging naar Meijendel. Ondanks de matige voorspellingen en de festiviteiten stonden nog aardig wat fietsers aan de start. 

De A1 vertrok met 9 man en hoewel de kalender een kortere rit aangaf besloten we toch het hele rondje ringvaart te doen. Dat is een bekende route voor iedereen en het kwam voor de niet fitte captain goed uit dat hij zich een beetje in de groep kon verstoppen. Met de zwakke wind in de rug reden we via Leiderdorp en Rijpwetering naar de ringvaart en daar duurde het niet lang voor we moesten stoppen voor een lekke band. Het had in de ochtend al wat geregend en de weg was nog niet overal droog. Dan is de kans op lekke banden toch wat groter. We vervolgden de route en ondanks een paar regenspetters hielden we het tot de koffie droog. Wel zagen we al snel dat het harder ging regenen dus de A2 (7 man) en de A3 (ook 7) die later binnen kwamen waren al aardig nat. Dat stond ons voor de terugweg ook te wachten, want toen we buiten kwamen waren de hemelsluizen inmiddels geheel geopend. In de stromende regen stonden we een eindje verder opnieuw aan de kant voor een lekke band en pas in de buurt van Leiden werd het wat droger. Na ruim 105km zat onze openluchtdouche erop en konden we op huis aan.

Arno van Rijn 

De B vertrok met z’n 10-en (7 mannen/ 3 vrouwen) naar Cruquius, wat Langevelderslag had moeten zijn en Leimuiden werd. De maandag eerder stond er namelijk voor zowel A als B Cruquius genoemd in de Dorpsketting. In de Toerkalender in het clubblad stond Langevelderslag. We hadden weer de jaarlijkse gastrijder in de groep: Frans Jansen. Hij is met de kermis/paardenkoers altijd in zijn geboortedorp Stompwijk. Op zondagochtend rijdt hij dan bij de Toerclub een tocht mee. Toen wij bij de ringvaart bij Leimuiden aankwamen gingen net de slagbomen van de brug naar beneden. Omdat we al een tijdrovende lekke bandstop achter de rug hadden en ook de lucht donkerder werd besloot Jaap om bij de Keijzer in Leimuiden koffie te drinken. We hebben daar nog lekker buiten gezeten! We waren nauwelijks weer op de fiets gestapt voor de terugweg of de eerste regen kwam naar beneden. Even later gingen boven alle bakken open, ik ben nog nooit zo nat geregend thuis thuisgekomen, waar de teller op 75 km stond.

Hans Heemskerk