Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was een dag met weinig wind en volop zon. Een ideale dag om naar het strand te gaan. En dat deden we dus ook. De A en B hadden namelijk de koffiestop in een strandtent bij Hoek van Holland. De C ging naar de sluisjes bij Nieuwveen.

De A1 vertrok met z‘n 8-en en deed eerst een rondje Vlietlanden. Daarna vanaf de Kniplaan de bekende route via Meijendel en door de duinen en boulevards via o.a. Scheveningen en Monster tot aan de Hoek. We waren gelukkig nog vroeg genoeg om de drukte van strandgangers voor te zijn. Mark kwam op eigen gelegenheid naar de koffietent via dezelfde route, zat eerst voor ons en later achter ons, maar we hebben elkaar pas bij de koffie gezien. Achteraf bleek dat we hem “voorbij” gereden zijn toen hij het pad bovenop de duinen nam en wij het pad achter de duinen. Wat een toeval. Op het terras aan zee was het goed toeven, al vonden sommigen het wel wat warm in de zon. De bidons werden gratis gevuld aan de tap, dat beloofde wat voor de terugweg. Die ging voor ons langs de Nieuwe Waterweg en de Gaag, waar we eindelijk meewind kregen. We reden nog even om Delft heen en over een mooi fietspad langs de N470 naar Zoetermeer. Na bijna 100km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 12-en (9 mannen/3 vrouwen) naar Hoek van Holland. Een zonnige ochtend met weinig wind. Jaap koos voor een mooie binnendoor route tot aan Kijkduin, waar we de duinen in doken tot aan de Zeekant in Hoek van Holland toe. De koffiestop in de strandtent “Maribu” bleek een tijdrovende bezigheid. Zeker toen er, binnen een tijdsbestek van ongeveer 15 minuten, meer dan 50 TC-ers arriveerden. Ze zijn daar waarschijnlijk meer ingesteld op het serveren van bier en wijn dan op koffie. De A1 en wij haalden nog twee rondjes, de A2 en A3 beperkten zich noodgedwongen tot 1 koffie. De terugreis ging via het Westland waar we een stukje van het varende Corso hoopten te beleven, echter er waren (nog) geen boten te zien. Nabij Delft bleek dat we meer verstand van fietsen dan van boten hebben. Het was daar kiele kiele of een jacht onder de vaste spoorbrug door zou kunnen varen. Goed bedoelend werd er vanuit onze groep naar de schipper geroepen “de banden leeg laten lopen, dan zakt de boot een beetje”. Was dit serieus of een geintje? Wat je al niet meemaakt bij de Toerclub Stompwijk. Terug in Stompwijk stond de teller op 84 km, thuis in Leiden op 105 km.

Hans Heemskerk

Op een mooie zondag, midden in de vakantie, waren er toch nog 9 leden (waarvan 2 mannen en 7 dames) bij de C1 aanwezig om naar Nieuwveen te fietsen. Bij de start meteen al dolle pret, want Annie wilde gaan en vroeg Aad mee. Wij vroegen ons dus af, of wij nog wel welkom waren. Maar gelukkig wel. Dwars door Zoeterwoude reden wij richting Alphen aan de Rijn. Wat wel heel opmerkelijk was, was dat het nog wel bijzonder rustig was. Alleen bij de Zegerplas had iedereen zich wel verzameld en was het wel wat drukker, maar dat ging allemaal goed. Blijkbaar hadden veel mensen besloten om deze zondag te gaan varen, want de meeste bruggen stonden wel open, waardoor wij regelmatig moesten wachten. Deze pauze gebruikten wij dan ook meteen maar om wat te drinken, want het werd al steeds wat warmer. Bij het sluisje aangekomen, waar nog voldoende ruimte was op het terras, kwam de C2 ook al gauw achter ons aan. Helaas was er deze keer geen cappuccino, omdat er een mankement was met het apparaat. Maar omdat wij netjes hadden gebeld dat wij zouden komen met 2 groepen, was het 2de kopje koffie van het huis. Nou, zoiets hebben wij nog nooit meegemaakt, ook best wel heel bijzonder. Ondertussen werden de foto’s van de 3daagse gekeken en gezellig gekletst. De terugweg ging dan ook via de kortste weg en zonder mankementen. Wel zagen wij de koeien liggen in de wei. Niet echt heel bijzonder zou je zeggen, want het was warm, maar wel als je lege flessen wijn ziet liggen in het land. Dan ga je toch denken wat er is gebeurd.

Bij Koudekerk ben ik afgehaakt en met bijna 70 km zette ik m’n fiets weer binnen.

Groetjes, Jolanda

Op deze mooie zomerdag vertrok de C2 met 7 fietsers naar het Café Het Tolhuis in Nieuwveen. Dit is een van onze langste ritten. Er werd gekozen voor de route via de Noord-AA, Gelderswoude, Hazerswoude-Rd, Koudekerk a/d Rijn, waar we rechts van ons het veld van de Trekkertrek nog zagen. Via Woubrugge, Langeraar natuurlijk door de Plassen heen en Papenveer kwamen we na 33 km aan bij onze koffie stop. Toen wij bij de laatste brug moesten wachten, kwam de C1 aan de andere kant van het water aanrijden. Dus bijna gelijktijdig arriveerden de C1 en C2 bij het Tolhuis. Heerlijk buiten op het terras genoten wij van ons heerlijke bakkie en de tweede kregen we zowaar gratis. Voor het toilet gingen we naar binnen en dan kom je in het Café, waar de tijd is stil blijven staan. ’n Grote jukebox staat in het front. Nostalgie ten top! De terugweg was weer via de Paradijsweg in Papenveer, Ter Aar, Alphen a/d Rijn en toen langs de Rijn op naar Stompwijk. Het werd steeds drukker op de weg, dus tijd om thuis te komen. Om 12.30 klokte ik 63 km af. Rest mij nog om Toos beterschap te wensen. Zij was op de regenachtige kermiszondagmorgen de groep kwijtgeraakt en toen ook nog gevallen! Zodanig dat zij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden en een nachtje moest blijven. Gelukkig is ze weer thuis om te herstellen. Heel veel beterschap van ons.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag gaan de A-groepen voor een verre rit naar Vinkeveen (100km). De B (80km) en C (65km) gaan naar het Wapen van Reeuwijk. Vertrek is weer om 8.30u vanaf de sporthal.

Zaterdag 15 augustus rijden we weer de Mergellandroute. De eerste aanmeldingen voor deze rit door het prachtige Limburgse landschap zijn al binnen. We hopen ook nu weer op goed weer, dus we verwachten een flinke groep. Om 6.00u verzamelen we bij de Meerlaan en vertrekken dan gezamenlijk met de auto naar Limburg. Vanaf hotel Stein/Urmond pikken we de route op van in totaal ongeveer 140km. Als de animo groot genoeg is zullen we de groep wel splitsen. Voor het inventariseren van beschikbare auto’s en evt. last-minute wijzigingen is het fijn als je bij Arno (06-45488919) meldt als je mee wilt.