Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was weer een prachtige dag voor een clubrit met de Toerclub. Ruim 60 fietsers dachten er hetzelfde over en stonden om half 9 bij de start voor een rit naar Vinkeveen of Reeuwijk.

Ondanks nog een aantal afwezige vakantiegangers vertrok de A1 met z’n 12en naar Vinkeveen. Een mooie verre bestemming over wegen waar we weinig komen. Met name de slingerende wegen langs de Kromme Mijdrecht, Amstel en Waver zijn schitterend om te rijden en waren nog opvallend rustig. We schoten 1 keer een zijweg voorbij, maar verder reden we probleemloos naar de koffiestop. De hoek met loungebanken was nog vrij en werd door ons snel ingenomen. Dat het uiteindelijk wat langer duurde met de koffie was voor ons door de relaxte sfeer dan ook niet zo’n probleem. Die tijd zouden we op de terugweg met wind in de rug wel weer inhalen. Na een mooie eindsprint met lead-out over de Gelderswoudseweg waren we na 105km weer in Stompwijk terug.

Arno van Rijn

toerclub 1

De B vertrok met z’n 9-en (6 mannen/3 vrouwen) naar Reeuwijk-Dorp. Opnieuw een zonnige zondag met weinig wind. Onder een staalblauwe lucht reden we op het eerste deel een mooie polderroute via de Weipoort, Hazerswoude en langs Alphen naar de omgeving van Reeuwijk. Aldaar rondden we gedeeltelijk de schitterende gelijknamige Plassen. Aangekomen bij de koffiestop, ‘t Wapen van Reeuwijk, stond de teller op 43 km. Het was een rustige route geweest, we waren echt een ochtend uit en dan nog koffie en heerlijke appelgebak toe! Het was, samen met de C-groepen, druk op het gezellige buiten terras. Wim Loomans kwam ook nog aan. Hij kon nog met het tweede bakkie meedoen. De terugweg naar Stompwijk ging via de standaard mooie route. Deze was aanzienlijk korter dan de heen route. Tegen twaalven waren we terug in Stompwijk waar de teller op 72 km stond, thuis in Leiden op 95 km.

Hans Heemskerk

De C-groepen

Vanwege alweer een mooie zonnige zondag stonden er veel fietsers op de parkeerplaats te wachten. Na het vertrek van de andere groepen vertrokken ook wij met zijn allen (9) voor een rit naar Reeuwijk. De C2 was ook met 9. Via Oosterheem naar het mooie fietspad wat langs het Bentwoud loopt. Aad ontdekte daar een buizerd. Daarna naar de hefbrug van Waddinxveen. Peter wist dat er een pontje vaart, nu de hefbrug zelf niet gebruikt wordt door mankementen. Net toen wij er aankwamen meerde hij aan. Ik vind het altijd weer een leuke onderbreking. Onze weg vervolgend komen we al gauw in de buurt van de koffietent, maar het was nog vroeg en we hadden nog kilometers over, dus nog een rondje Reeuwijkse plas meegenomen. Genietend rijden we door het natuurgebied met zijn mooie huizen. Bij het Wapen van Reeuwijk waren de andere groepen ons al voor, ook de B houdt hier zijn stop. Omdat er nog meer gasten op het terras aan het water zaten moesten we even op de koffie wachten, maar dat vinden we niet erg. Voor de terugweg koos de captain het fietspad richting Tempel, maar de groep had niet in de gaten dat er een paar achterblijvers waren en dan valt het niet mee om “het peloton” weer in te halen! Het was een mooie landelijke route naar Boskoop en Hazerswoude. Daar het, voor sommige onbekende, pad langs de HSL en bij de Slootweg haakten de Zoetermeerders af. De Zoeterwoudenaren bij het Geertje en ik vermoed dat iedereen om 12 uur thuis was met ruim 55 km. Iedereen was het ermee eens dat we een prachtige fietsdag gehad hebben met veel zon en weinig wind.

Annie van Rijn

toerclub 2

Op naar de Reeuwijkse Plassen

Wij vertrokken met zijn negenen op de fiets richting Reeuwijks plassen. Zonnetje aanwezig, zero wind en er helemaal zin in. Via de Ondermeer richting Hazerswoude, langs de prachtige kwekerijen in Boskoop. We komen onverwachts op een andere route uit en hopen ergens de aansluiting te kunnen maken richting de kerk van Reeuwijk. Dit lukt gelukkig en dat maakte de rit toch nog even spannend. Als eersten bereiken wij het terras aan het water, bootjes dobberen langs de steiger en de koffie smaakt voortreffelijk. Op de vraag van Cock of er nog iets speciaals is, beveelt de ober de Luikse wafels met verse aardbeien en slagroom aan. Lia is direct door haar zakgeld heen en kan vanavond, naar eigen zeggen, de kroeg niet meer in. Maar wat smaakte het voortreffelijk, lauwwarme wafels, echte slagroom, iets gezoete aardbeien en een fris blaadje munt. Het was het allemaal waard, want zegt Fried: “Steek eens een euro in je mond en kijkt of dat smaakt!”. toerclub 3

Het wordt steeds drukker, de C1 verschijnt op het terras en ook de Bgroep. We nemen alle plaatsen bij het ‘raam’ in. We genieten van de koffie en staren over het water. Als we weg willen kan Cors nergens zijn fietssleutel vinden en het zweet breekt hem nog meer uit. Gelukkig ziet iemand hem op de steiger liggen en is hij niet tussen de spleten terecht gekomen, want dan was er echt een probleem. We rekenen veel te veel af omdat er ergens een fout is gemaakt. Wij denken de ober, maar hij zegt van niet. Met extra veel tipgeld voor hem verlaten we het terras en gaan we opnieuw op de pedalen. We genieten van al die prachtige hortensia’s die nu overal volop in bloei staan, ze houden de muren van de huizen droog door hun vocht opnemende eigenschappen. We zoeven dwars door Gouda langs een prachtig fietspad en pakken de Coeneckoopbrug en via de buitenkant Waddinxveen komen we via Bentwoud langs de buitenkant Zoetermeer weer in Stompwijk. Met 58 km ben ik weer thuis, helemaal voldaan.

Petra

Aanstaande zondag rijden de A (100km) en B(80km) de Ronde Venentocht naar Nieuwveen. De C gaat naar de Rottemeren voor een rit van 55km. Vertrek is weer om 8.30u van de sporthal.

Aanstaande zaterdag 15 augustus rijden we weer de Mergellandroute. We hebben al verschillende aanmeldingen voor deze rit door het prachtige Limburgse landschap. We hopen ook nu weer op goed weer, dus we verwachten een flinke groep. Om 6.00u verzamelen we bij de Meerlaan en vertrekken dan gezamenlijk met de auto naar Limburg. Vanaf hotel Stein/Urmond pikken we de ANWB-route op van in totaal ongeveer 140km. Als de animo groot genoeg is zullen we de groep wel splitsen. Voor het inventariseren van beschikbare auto’s en evt. last-minute wijzigingen is het fijn als je bij Arno (06-45488919) meld als je mee wilt.