Hellas DS3 – Stompwijk ‘92

Zondagmiddag laat speelden wij een uitwedstrijd tegen Hellas. Aangezien Hellas 3 meiden te weinig had, deed onze oud teamgenoot Marieke mee. Zij speelt tegenwoordig bij Hellas. Bij ons speelden Dianne en Femke mee aangezien er nog twee geblesseerden op de bank zaten.

De wedstrijd begon onrustig, de scheidsrechter was niet verschenen en wij wilden niet akkoord gaan met de verenigingsscheidsrechter van Hellas. Per toeval bleek een bondscheidsrechter in de kantine te zitten, waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch gespeeld kon worden. Na 5 minuten spelen stonden we 3-0 achter, gelukkig werden we toen wakker. Door een mooie bal van Melanie en ook van Jona vanaf de cirkel werd de stand 4-2. De scheids gaf gemakkelijk pingels, nadat Hellas er al twee had benut kregen ook wij een strafworp door een actie van Jona op de cirkel. Demi benutte deze kans, 5-3. Demi had de smaak te pakken, met nog twee doelpunten vanaf de middenopbouw, was de stand na 15 minuten spelen gelijk, 6-6. Iedere keer was het Hellas die één of twee punten afstand nam, waarna wij het weer gelijk wisten te maken.

De rust stand was 13-11 in het voordeel van Hellas.

Hellas opende de score de 2e helft, maar Jennifer scoorde daarna mooi vanaf de hoek en door goede druk van Melanie wist Demi weer te scoren, 15-15. Het bleef spannend, maar wij wisten helaas niet op voorsprong te komen. Met nog 18 minuten te spelen was de stand 20-18. De nr. 10 van Hellas wist vanaf iedere positie te passeren en te scoren. Door slordig balverlies aan onze kant wist Hellas verder uit te lopen naar een stand van 26-20, met nog 10 minuten te gaan. Hellas was op dreef en door een 2 minuten straf aan onze kant, werd het gat groter. Met een stand van 32-23 klonk het eindsignaal.

Volgende week zondag spelen wij opnieuw een uitwedstrijd, de 3e op rij. Deze keer tegen Velo, waar wij tijdens het buitenseizoen met 20-17 hebben verloren. Dus wij zijn extra gebrand om deze keer aan het langste eind te trekken. Hopelijk tot dan!