Prins Ruud de 1e en Page Marisca nieuwe Gaanders Prins en Page

prins en page 2prins en page 1

Prins Ruud de 1ste, Page Marisca nieuwe Gaanders Prins en Page !

Het is bekend!! Prins Ruud de 1ste, Page Marisca zijn de opvolgers van Prins Marcel en Page Yvonne. Afgelopen zaterdag op 14 november tijdens het “Back in Black” thema avond is het eindelijk bekend geworden, wie de nieuwe Prins en Page zijn voor het carnavalsseizoen. Samen met Opper Wim vormen ze het 3 tal die de scepter in Gaandrië zullen zwaaien.

Gaanders Page Marisca van Veen, Prins Ruud Vurens en Opper Wim de Groot

Prins Ruud Vurens een bekend gezicht in het dorp, geboren en getogen Stompwijker, getrouwd met Margret, 2 dochters Joyce en Patty. Marisca van Veen woonachtig in het centrum van het dorp samen met Cees, zal als Page aan Ruuds zijde staan. Beide echtgenotes kennen de klappen van de carnavalszweep, Cees was eerder Prins carnaval in Stompwijk en Margret eerder Page. Opper Wim de Groot, getrouwd met Anny, ook een bekend gezicht in Stompwijk als voorzitter van Stompwijk’92 en was eerder Prins Carnaval samen met Page Margret. Ondanks de bekendheid van deze nieuwe Prins, werd hij vooraf door niemand getipt als mogelijke Prins.

Tijdens het spetterende Back in Black openingsbal, afgelopen zaterdag in een goed gevulde Blesse Paard, zijn Prins Ruud en Page Marisca om 22 uur geïnstalleerd. In vergelijking met vorig jaar vond dit een uur eerder plaats om zodoende meer tijd te hebben om te feesten.

De bekende plichtplegingen werden door aftredend Prins Marcel, Page Yvonne en Opper Frans afgenomen. De Gaanders carnavals Eed werd vlekkeloos verkondigd en de, op de Prins geschreven Proclamatie, voorgedragen. Hierna werd een lange polonaise ingesteld, waarbij menigeen zijn conditie getest werd. Later op de avond werden de best verklede bezoekers in het zonnetje gezet. Bij de dames won Nicoline van Velsen, bij de heren Bert van Es en bij de groepen Lenneke en Mariska.

Het zal een kort maar heftig seizoen worden voor het prinselijk paar. Het carnavalsfeest zal op zaterdag 6 februari plaats vinden. De Stompwijkse carnavals cultuur kennende, zal dit bijna elk weekeinde carnaval betekenen. De volgende Gaanders data staan vast voor dit seizoen

16 januari:         Gaanders Bierstube avond (inschrijving nog niet geopend)

6 februari:          ‘Rondje Gaandrië’ carnavalsweekeinde met o.a. de optocht

5 maart:             ‘Hollandse avond’ met Barry Badpak

Voor meer info www.degaanders.nl.

3x Alaaf, C.V. De Gaanders, www.degaanders.nl