VrouwActief

VrouwActief

Dinsdag 10 november kwam wijkagent Sjoerd Duit bij ons in het Dorpshuis een presentatie geven inzake preventie bij inbraak. Op een vlotte manier werden we wegwijs gemaakt om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Volgens de statistieken is het in Stompwijk nog relatief rustig met inbraken, alhoewel elke inbraak er een teveel is natuurlijk.

Enkele tips die ik iedereen mee wil geven zijn, veel verlichting in en rondom het huis, goed hang- en sluitwerk, (ook al scheelt het maar een minuut of 3, een inbreker heeft hier een hekel aan).

Tijdschakelaars kunnen helpen om het licht tijdens vakantie aan en uit te schakelen. Laat buren een oogje in het zeil houden.

Je moet wanneer je iets verdachts ziet altijd direct 112 bellen! Is er geen urgentie dan kun je het landelijke servicenummer 0900-8844 bellen.

Aanmelden voor de burgerwacht kan ook via www.burgernet.nl, hierbij wordt samengewerkt met burgers, gemeente en politie. Er zijn in Stompwijk ook een aantal buurtinitiatieven, informeer eens in jouw buurt.

Onze eerstvolgende avond is het winterfeest op 15 december, we ontvangen jullie graag om 18.30 uur op het sfeervolle terras van Het Blesse Paard met een glaasje Glühwein om daarna met z’n allen naar binnen te gaan voor een winters buffet.

Vergeet niet jezelf op te geven, dit kan t/m 24 november bij Ria of Conny, kosten € 20,= p.p.

Namens bestuur VrouwActief, Ria Luiten