Handbalverslag

Stompwijk ’92 – ODIS

Sinds 3 weken speelden wij weer eens een thuiswedstrijd, tegen ODIS uit de Lier. De wedstrijd begon gelijk op, al snel stond het 2-2. Toch wist ODIS uit te lopen door een paar schoten van de linkshandige opbouw speelster, 3-6. We kregen een pingel tegen, maar Amanda hield deze bal mooi! En met de beroemde pisboogbal van Leonie, kwamen we terug in de wedstrijd, 5-7. Af en toe werd er te weinig gecommuniceerd in het midden tijdens de verdediging, hierdoor kwam de cirkel van ODIS verschillende keren helemaal vrij. Opnieuw liepen zij uit, naar een stand van 7-11. Met nog 10 minuten te spelen hield Amanda weer een pingel tegen. Cynthia schoot nog 2 ballen in het doel en ook Jona wist de keeper vanaf de cirkel te passeren waardoor we met een stand van 12-12 de rust in gingen.

Tijdens de rust kregen we te horen dat we veel sneller moesten zijn in de omschakeling. ODIS hield het tempo hoog en was soms bijna eerder bij Amanda dan wij. De pot werd feller en met een stand van 14-15 werd de eerste 2 minuten straf uitgedeeld aan ODIS. Helaas werd de pingel gemist, maar nog een speelster van ODIS moest het veld verlaten. Hier maakten we goed gebruik van en met weer een prachtige lop van Leonie kwamen we op voorspong, 18-16. Ook lukte onze breedtepasses deze wedstrijd goed en Femke scoorde vanuit de hoek. 20-19 Was de stand met nog 10 minuten te spelen. Toch werd er even niet opgelet, 3 keer op rij scoorde de linkeropbouw van ODIS en we stonden achter 20-22. Gelukkig schoot Sascha vanaf het midden raak en zat een bal uit de loop van Jennifer strak in de kruising. In de laatste seconde schoot ODIS op de lat en toen volgde het eindsignaal. Gelijkspel, 22-22 was een terechte eindstand van deze wedstrijd.

Graag bedanken we de balsponsor van deze week Van Rijn Transport. Ook de supporters bedankt, in het bijzonder de speelsters van de D-jeugd voor hun mooie liedjes. Volgende week spelen we tegen Quintus in Kwintsheul om 12.45 u. Hopelijk tot volgende week!